Temat: Yamaha wr 125 x czy KTM Duke 125
Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wyborem następnego moto Yamahy wr 125 x albo KTM Duke 125 ( obecnie Yamaha TZR 50 ). Po długiej analizie doszedłem do dwóch motocykli prawie idealnych dla mnie. Od razu pisze, zdania nie zmienię jeśli chodzi o te dwa motocykle. Chciałbym głównie skierować ten temat do osób które mają teraz jeden z tych motocykli, żeby podzielili się takimi parametrami jak: prędkość przelotowa ( planuje robić tym moto trasy do nawet 250 km/dzień, ale 95% to miasto) , prędkość maksymalna ( trzeba mieć czym wyprzedzać :) , awaryjność i wygoda. Tak wiem że bez problemu wujek Google by mi pomógł, ale spotkałem się z wypowiedziami typu " to w ogóle nie jedzie " albo " nic nie zmieniałem a leci 130km/h" ( w obu przypadkach KTM i Yamahy) dlatego staram się jak najdokładniej dowiedzieć. Głównie chodzi mi o porównanie tych dwóch maszyn i wybranie najlepszej. Na pewno znajdzie się ktoś kto powie: "przejedź się, a wtedy decyduj" , i od razu się zgodzę, za jakiś czas zamierzam się wybrać na jazdy próbne.
Zamieszczam ten temat na tym forum ze względu na to, że jak od razu jak ujrzałem supermoto to się zakochałem i bardziej skłonny jestem kupić tą Yamahe.
Przepraszam jeśli w złym miejscu zamieściłem temat ( mój pierwszy post )