1

Temat: Aprilia sxv 450 2007

Sprzęt po 15 mth od remontu ,po treningu juz ponownie nie odpalił.
Niewiem co jest przyczyną ,ja juz nie ma siły i cierpliwosci.

Motocykl świetnie doposażony ,antyhopping wydech filtr kn ,zawieszenie zrobione, koło przód 16,5 ,tył 5,5 .
zarejestrowany ,ubezpieczenia brak ,latany przez mnie tylko na torze. posiada cały kit homolgacyjny
Prajs :8500pln.

Dla zainteresowanych fotki na maila.
794 663 525

nto

2

Odp: Aprilia sxv 450 2007

Zrobię offtop ale jest ciekawy - jak to jest jeżeli motocykl jest zarejestrowany ale nie ubezpieczony? Obecnie jest wymóg ciągłości ubezpieczenia i jeżeli ktoś kupuje taki motocykl to może sobie wykupić od razu nowe ubezpieczenie, a ewentualnie o kary będą ścigać poprzedniego właściciela, że tak powiem z "automatu"? Czy może ewentualna kara przyjdzie już na nowego właściciela i trzeba się będzie szarpać z ubezpieczalnią? Bardziej sensowna wydaje się pierwsza opcja, ale może ktoś coś wie na ten temat i jest jednak inaczej?

Husqvarna TE/SM 610i.e

3 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2016-04-04 01:20:23)

Miałem z autem tak, że stało ze dwa lata przed kupnem bez oc i w punkcie z ubezpieczeniami gdzie pracowała znajoma powiedziała aby wykupić oc w dniu zawarcia umowy i to koniecznie data na umowie ma być taka sama jak początek ubezpieczenia aby fundusz gwarancyjny nie miał podstaw aby z Ciebie coś ściągnąć bo jak np wykupisz pięć dni po zakupie auta to FG za te 5 dni będzie kazał zapłacić karę, tak przynajmniej mówiła. Minęły dwa lata już od tamtej pory i rzeczywiście do mnie nikt nic nie kontaktował się odnośnie płacenia za tamten czas przed kupnem, a i od tamtej osoby nic nie słyszałem, że coś płacił ale może nie chwalił się.

pro po tematu: bierzesz pod uwagę opcje sprzedaży na części? Pzdr.

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

4

Nie ma obowiązku ciągłości OC, te czasy już minęły. Nie jeździsz furą, to nie musisz płacić OC. Za to jak w coś przywalisz bez OC albo jak Cię nakryje policja, że jeździsz bez OC, to kary są wysokie...

Także, jak wykupisz polisę w dniu zakupu motocykla, wszystko jest cacy.

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

5

levis napisał/a:

Nie ma obowiązku ciągłości OC, te czasy już minęły. Nie jeździsz furą, to nie musisz płacić OC. Za to jak w coś przywalisz bez OC albo jak Cię nakryje policja, że jeździsz bez OC, to kary są wysokie...

Także, jak wykupisz polisę w dniu zakupu motocykla, wszystko jest cacy.

Oj lepiej sie upewnij chyba ze podasz podstawe prawna tej teorii

6

faktycznie, źle to ująłem. Ubezpieczenie jest obowiązkowe, nawet wprowadzili jakiegoś wirtualnego policjanta, który wykrywa brak ciągłości OC.

kiedyś po prostu było tak, że dopóki Cię nie złapała policja to fundusz gwarancyjny się o kasę nie upomniał.

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

7

Pozwolę się wtrącić , kiedyś miałem podobna sytuacje tz podobna , skończyło mi się ubezpieczenie na busa a PZU mi go nie przedłużyło z automatu , jezdziłem bodajże 1msc bez ubezpieczenia , co się okazało pózniej za brak ciągłości w ubezpieczeniu PZU chyba naliczyło dodatkowe 200 czy 300 zł z tego tytułu , nie wiem jak to się ma do aktualnych standardów ale radze dobrze obadać temat .

CRF450R SM

8

Za jaze bez waznego OC grozi kara 4 kola.

9

No właśnie kobieta, u której ubezpieczałem samochód i motocykl mówiła, że teraz nie przedłużają automatycznie ubezpieczenia tylko trzeba to samemu zrobić. Za brak ciągłości chyba do 3 lub 5 dni jest kilkaset złotych kary (motocykl), a jeśli chodzi o samochód to jest to już kwota czterocyfrowa.

Husqvarna TE/SM 610i.e

10

Za brak OC 900zl kary w przypadku motocykla a auto 3600zl jesli się nie pozmienialo. Z tym przedłużeniem to jest różnie. Jedno towarzystwo przedłuży inne nie. Nie ma reguły chyba bo mi ostatnio na KTM przedłużało się z automatu a na auto musiałem się fatygowac. Dwa inne towarzystwa.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

11

Sprzedany ,do zamkniecia

nto

12

czas na RM 250:)

rmz 250
gas gas txt 250