Temat: Witam moto maniaków
Cześć.
Jestem Maciek i obecnie stacjonuję w Lublinie. Od dawna jestem fanem Supermoto.
Nie mam jeszcze swojego moto ale mam nadzieję że coś doradzicie :)
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Przywitalnia » Witam moto maniaków
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć.
Jestem Maciek i obecnie stacjonuję w Lublinie. Od dawna jestem fanem Supermoto.
Nie mam jeszcze swojego moto ale mam nadzieję że coś doradzicie :)
Pozdrawiam
Cześć Maciek.
Ja również mieszkam w Lublinie i za rok planuje kupić SM i poszukać jakiejś ekipy :D
Osobiście chciałbym wyrwać jakieś 525 w SM lub WR450F w SM.
Można powiedzieć że jestem początkujący jeśli chodzi o motocykle. Jak dotąd samochody były moim hobby.
Prawko mam jeszcze na starych zasadach, czyli zwykła kategoria A.
Będę szukał SM do jazdy po mieście. Raczej nie będę odwiedzał bezdroży. Musi być lekkie i z możliwie mocnym silnikiem. Nie musi być jakiś mocarz ale nie chcę też słabego żebym za rok czy dwa nie musiał zmieniać ;)
Ja też chcę jakieś lekkie SM głownie po mieście ale czasami jakieś utwardzone ścieżki po lesie też bym ujeżdżał.
Rozglądałem się już w internetach na następcę mojej Yamahy i na razie w grę wchodzą tylko KTM EXC 525 i Yamaha WR450F.
Oba w miarę lekkie (poniżej 120kg), z tego co wyczytałem oba silniki w miarę pancerne i nie wymagają serwisu co tydzień, nie wiem czy dobrze wyczytałem w manualu KTMa ale tam zalecają inspekcję tłoka co 300 litrów dla 525 więc raczej nie źle, a dla Yamahy @mallly200sx pisał, że ,,dla ludzi z ulicy nie przewidują wymiany tłoka/ korby w wersji 2012-2015".
Co do mocy to oczywiście 525 mocniejszy ale @mallly200sx ze swoją WRką na brak mocy nie narzeka.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Przywitalnia » Witam moto maniaków
Wygenerowano w 0.030 sekund, wykonano 75 zapytań