Temat: Panyyy! anodowanie , gdzie ,jak , za ile
Siemanko tak jak w temacie
chce kilka alementów poddac anodowaniu , macie jakies firmy gdzie to robia ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Panyyy! anodowanie , gdzie ,jak , za ile
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siemanko tak jak w temacie
chce kilka alementów poddac anodowaniu , macie jakies firmy gdzie to robia ?
Z tego co pamiętam to anodowaniem używanych rzeczy zajmuje sie niejaki TADGEN.
niejaki TADGEN.
rozmawiałem ostatnio na jego temat z moim mechanikiem i mówił mi że robił u nich anodę na setach i podnóżkach w R1 i bardzo szybko zeszła, przy czym motocykl nie był myty mocną chemią.
Na FB znajdź profil 13 bikes. Podobno maja dobre ceny. W Tadgenie trochę sobie liczą...
Z Tadgen'em nigdy nie mogłem się dogadać. Kiedyś anodowałem u jakiegoś typka, wszystko przez maila, ale kontakt się urwał.
Ostatnio ktoś mi polecał WZL w Bydgoszczy, ale jeszcze nie testowałem.
Jak anoda moze zejść podczas mycia
NIEREALNE
.
Jak anoda moze zejść podczas mycia
NIEREALNE
O patrz, a mi zeszła po umyciu dimerem. Może miało na to wpływ, że części były nieoryginalne, nie wiem.
to musiałeś trochę potrzymać tego dimera na części
to musiałeś trochę potrzymać tego dimera na części
Ostro popsikałem z psikadła parę razy, potem spłukałem. Anoda zeszła całkowicie tylko w paru miejscach, reszta odbarwienia, ale powtarzam - części były made in czajna, a dimer rozcieńczony 1/1, gdzie przy czyszczeniu wagonów kolejowych zalecają 1/5. Z resztą tym samym roztworem potraktowałem fele od huski, po tym zabiegu wyglądały, jakbym je obrzygał mlekiem tak agresywnie zadziałało. Rozwiązanie proste - rozcieńczać dimer jak zalecają, albo myć innymi środkami.
Wie ktos moze czy mozna anodowac piasty? Chyba sa odlewane? Aczoklwiek widzialem na zdjeciach ze byly koloru jakby po anodowaniu. W załączniku foto, jak mysle czym obrecze i piasty malowane? Wyglada jak anodowane, czy sie myle?
Ile w ogóle kosztuje takie anodowanie ? w sensie jak sobie liczą - powiedzmy, że chciałbym anodować element wielkości nokii 3310 - ile takie coś może kosztować przy 2 sztukach i przy 30 sztukach ?
Z góry dzieki
Maciek "killo" ogłasza się na forach rowerowych że robi anode.
Poszukajcie w necie.+48609051439
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Panyyy! anodowanie , gdzie ,jak , za ile
Wygenerowano w 0.050 sekund, wykonano 77 zapytań