1

Temat: Aprilia Dorsoduro 750

Witam. Chciałbym dowiedzieć się co niego o tytułowym motocyklu. Wiem że nie jest to rasowy SM jak SXV albo 690 SMC itd. ale właśnie czegoś takiego szukam. Nie potrafiłem wybrać między nakedem a SM, aż tu nagle "odkryłem" dorsoduro. Silnik V2 - to czego szukałem, bardzo fajny do zabawy a i trasa 200km na winkle nie powinna być chyba aż tak męcząca jak np. na normalnym nakedzie. Jednak boję się Aprili, czytałem i słyszałem że elektryka w tych motocyklach jest mniej więcej taka jak w skuretach piaggio, i mogę mieć czasami niespodziankę. Dowiedziałem się też że wyskakuje czasami SERVICE na wyświetlaczu i ASO mają problemy żeby się tego pozbyć. Wiem że na forum są nieźli fachowcy od silników, ktoś się może orientuje jak wygląda silnik dorsoduro 750 od strony technicznej? Jest wrażliwy na gumowanie, albo ma jakieś typowe wady? Generalnie bardzo cenne są dla mnie jakiekolwiek informacje na temat tego motocykla. A właśnie, i jeszcze ile kosztuje zadbana sztuka? Interesowałyby mnie modele około 2010 rocznika.

[url]http://olx.pl/oferta/aprilia-dorsoduro-750-CID5-IDdVAyt.html#8e9cdd816b[/url]

Gdybym dowiedział się czegoś bardzo niedobrego na temat tego modelu, to raczej bym zrezygnował z jego zakupu, jeśli nie, mogę jutro podjechać zobaczyć tą sztukę powyżej. Jakieś wskazówki co do tego jak oglądać SM? Na co zwracać uwagę itp.

Przepraszam za to że tak chaotycznie piszę, ale sytuacja mnie do tego zmusza. Mam nadzieję że ktoś pomoże mi w wyrobieniu opinii o tym motocyklu :)

Pozdrawiam.

2

Odp: Aprilia Dorsoduro 750

Interesowalem sie kiedys dorszem i najwazniejsza informacja do jakiej dotarlem:

Gumowanie odpada absolutnie! Silnik totalnie tego nie znosi.

Z elektryka jak to apka mozesz nie miec zadnych problemow a mozesz przez nie znienawidzic moto. Zalezy na jaki egzemplarz trafisz.

3

Lepiej kup KTM 990 SM lub SMR. Jeden nawet jest w ogłoszeniu na forum z przed kilku dni.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

4

Lepiej kup zjebane mt 09 ode mnie:))

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650

5

Domier, co tam dokładnie sie dzieje? Nie dostaje smarowania tak jak w przypadku SV650 czy coś? Można to jakoś złagodzić? (ponad normalny poziom oleju itp.) Troche lipa że taki moto ma problem z gumowaniem.

990 w sumie za mocny jest jak na moje wymagania.

A MT 09 ponad moje możliwości finansowe, ze 20 tyś mam na moto, więc na mt 09 się nawet nie rozglądam bo mnie nie stać

6

Nie pamietam szczegolow niestety.

Tu ladna sztuka sie pojawila

[url]http://olx.pl/i2/oferta/aprilia-dorsoduro-750-na-arrowach-supermoto-zamiana-CID5-IDbXmpJ.html#:8eb5003910[/url]