Odp: Remącik husa fc550 2001r
jak ludzie lataja bez balansera to chyba bedzie dobrze
Swoja droga dlaczego nie da sie na to kupic lpzyska? Ktory wymiar nie pasuje? bo mozna przetoczyc balanser i wieksze wejdzie? A walek?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Remącik husa fc550 2001r
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
jak ludzie lataja bez balansera to chyba bedzie dobrze
Swoja droga dlaczego nie da sie na to kupic lpzyska? Ktory wymiar nie pasuje? bo mozna przetoczyc balanser i wieksze wejdzie? A walek?
Ori wymiarów nie znam ale ponoć nie do kupienia są mój balancer ktoś rzeźbił zapewne pod wymiar dostępnego łożyska wywalać przeciwwage to już trochę hardkor dla silnika.
Dlatego wlasnie zastanawia mnie dlaczego nie da sie kupic- ktory wymiar nie pasuje
Jak ktoś poda wymiary ori to sprawdzę różnice.
Kolejne cuda w moim bergu po dokładnym wymiarowaniu tulei okazało się że niema 100mm tylko 99,70 he skurczyła się franca? ale jak się dokładnie przyjrzeć to wygląda jakby ktoś wkomponował w nią drugą tuleje z innego materiału chyba że nikasil może mieć około 3mm grubości?
Nicasil może mieć w granicznych wartościach 0,3 mm grubości.
Więc pewne jest że mam kombinowaną tuleje zobaczymy co powie spec od tulejowania i szlifu na ten patent.
Najpewniej masz po prostu wpasowana tuleje w cylinder
Zrób zdjęcie z dobrą ostrością od drugiej strony.
tuleje w bergach lubią przybierać różne kształty - pomiar dokonywałeś w jednym czy wielu miejscach?
Tak dziwny patent ale wygląda solidnie tuleja w tulei masakra foty nie zrobię bo wysłałem tuleje z tłokiem do Stachowiaka który stwierdził że tłok jest nie od tego moto nie było takich wymiarów,cylinder mierzony w wielu miejscach najmniejszy wymiar to 99,70mm max 99,90 ale nigdzie 100mm jak się uda uzyskać szlifem odpowiedni wymiar to super jak nie to nowa pozostaje w używki niema co raczej inwestować.
W końcu udało się wyrwać pompkę sprzęgła w ludzkiej cenie z przyjemnością wywalę chińskie gówno które mam zamontowane i pytanko czym można zalać te pompkę prócz ori oleju magury ?
Ja leje LHM od citroenow i smiga pieknie 2 lata
Fajno dzięki cena za litra jak za setę magury jeszcze tylko przewód muszę obczaić lub zmienić końcówki na starym.
W końcu udało się wyrwać pompkę sprzęgła w ludzkiej cenie z przyjemnością wywalę chińskie gówno które mam zamontowane i pytanko czym można zalać te pompkę prócz ori oleju magury ?
A co złego widzisz w oryginalnym płynie Magury, że szukasz zamiennika?
Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 … 9 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Husaberg » Remącik husa fc550 2001r
Wygenerowano w 0.042 sekund, wykonano 78 zapytań