1

Temat: LC4, co o nim powiecie?

Panowie, jutro jadę go oglądać, ale chętnie dowiem się o nim czegoś wiecej. Doświadczenia macie wiecej, wiec jestem ciekaw co o nim sądzicie. Zastanawia mnie to malowanie i generalnie co Wam się rzuca w oczy :)
[url]http://olx.pl/oferta/ktm-lc4-640-sm-jak-nowy-i-po-serwisie-CID5-IDcPkMX.html#ee358d47a4[/url]

LC4

2

Odp: LC4, co o nim powiecie?

lc4 jak lc4 ciężkawy dla niektórych, ale po bułki dobry ;) ja śmigam drugim i dla mnie jest ok
wszytko zależy jak "piec" chodzi, ciekawe skąd kolo wie że jakiś serwis był jak dopiero to do
polszy przywlókł.

lc4 prestige ---> lc4 orange

3

Koleś ma warsztat i sam robił serwis. Generalnie handlarz, ale kumpel juz jedną 640 u niego kupił i odpukać smiga od poł roku dobrze. Zastanawiają mnie te inne niż orginalne plastiki (boczki i blotniki). Jakby był składany z dwóch moto...

LC4

4 Ostatnio edytowany przez Marek (2016-02-13 00:50:01)

Zapytaj, jaki ma gaźnik, ale moto nie wygląda na SMC.
Brakuje prawego lusterka, ale jak pompa nieoryginalna, to nie ma do czego zamontować.
Sprawdź po numerze VIN w dowolnym serwisie KTM jaki to faktycznie model.
Osobiście obszedłbym go jednak szerokim łukiem.

Pozdrawiam
Marek #26

It's all about the style, passion and fun :)

5

Model to najprawdopodobniej 640 tak jak w tytule, widac po baku. Najlepiej przejechac i popatrzyc ale nie ma co ukrywac, ze dobre lc4 ponizej 10k ciezko bedzie znalezc. Poza tym koniecznie spytaj o gaznik tak jak kolega wyzej wspomnial. Jesli to nie Keihini (w 640 sa mikuni) to troszke lipa. No i przebieg dosc pokazny jak na LC4, pewnie za niedlugo bedzie trzeba pomyslec o jakims grzebaniu w piecu. Z drugiej strony, moze sie okazac, ze moto faktycznie przyzwoitym stanie wiec osobiscie skusilbym sie na ogledziny.

6 Ostatnio edytowany przez kik_man (2016-02-13 10:35:19)

tak sie spinacie lusterkami gaznikiem i przebiegiem. tak serio to 80% uzytkownikow lc4 lata na przekreconym liczniku.
moto ma 13 lat wiec jezeli budzik nie krecony to przebieg i tak malutki , plastiki ludzie wymieniaja dlatego ze sa ladniejsze(mowa o lampie), a 2 rzecza jest ew gleba przez ten czas moglo sie sporo stac. pompa to duzy + bo za taka trzeba wylozyc 600+
modelowo 640 lc4 , jechac ogladac i dopiero bedzie wiadomo czy warty zachodu.

7

"Motocykl posiada promieniową pompę hamulcową"

Handlarz sprzedaje moto z pompą za 600zł i wy w to wierzycie :D? Że jest sprawna, i to ori Brembo, a nie okazja z Aliexpres?
Motocykl wygląda na suchy, czysty i zadbany, lampa od nowszego modelu, wcale się nie dziwię, bo ta z 2003 jest okropna. Pasuje jeszcze zmienić tylny błotnik z łopaty, na akcesoryjny np. UFO. Gaźnik siedzi Mikuni BST, więc masz do wydania ~600zł żeby ten motocykl zaczął jeździć, bo teraz to jest muł. Linka od deko też wygląda jak by ktoś potrzebował kawałek żeby psa uwiązać, a resztę podłączył do głowicy :D
Patrz czy był rozpoławiany silnik, czy z pod głowicy, cylindra, dekli nie poci się, luzy na zawieszeniu (ale chyba w LC4 ciężko o to), o wszystko się czepiaj i targuj, jak pompa Brembo RSC to masz fajny bonus.
Reasumując LC4 nikomu nie polecam, ale jak musi być już wibratoro / betoniarka to jedź oglądaj, według mnie warto.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

8

Za taką kasę wygląd przyzwicie, jak wyżej pisali nie ma się co dziwić, że lampa inna bo każdy chce upięszyć, to tak jak by się czepiać, że wydech zmieniony. CO do przebiegu to jak na 13 lat to i tak nie ma tego wiele, tu bym się nawet zastanawiał czy nie kręcony, co to jest 39k przez tyle lat. Znajomy brał u niego inny motocykl i odpukać jeździ bez więszych problemów, nic tylko jechać, oglądać.

CRF 450 < exc 125 < sx 125 < sm690 <3