Temat: Jaki olej do lag w KTM 690 sm-r dziobal.
Siema. Sezon zbliża się szybko więc planuję serwis zawieszenia. Jaki olej polecacie wlać do amortyzatorów? Chodzi mi głowie o właściwości bo marka to wiadomo że każdy bierze jaki lubi.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Jaki olej do lag w KTM 690 sm-r dziobal.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siema. Sezon zbliża się szybko więc planuję serwis zawieszenia. Jaki olej polecacie wlać do amortyzatorów? Chodzi mi głowie o właściwości bo marka to wiadomo że każdy bierze jaki lubi.
Najlepiej taki jak producent zaleca, nie ma co kombinować z gęstością bo można tylko pogorszyć.
Dziękuję. W serwisówce podają SAE5. Znalazłem Motorexa 5W ( [url]http://motorexoilpoland.pl/shop/product_info.php?products_id=182[/url] )
Macie może inne dobre oleje o tych parametrach bo ten jest słabo dostępny w moim rejonie.
Ja lałem albo Motula lub Valvoline, wszystko z intercarsu, nie zauważyłem różnicy w pracy zawieszenia, obydwa oleje były czarne po 1 sezonie.
Ważne żeby olej spełniał normy.
A tak zapytam, konieczna jest wymiana co sezon oleju w dziobaku jak po lesie chcemy latac?
Uważam że wymiana oleju w zawieszeniu nie jest drogą sprawa a korzyści jakie niesie ze sobą sa bardzo ważne. Myślicie że 5w będzie dobre?
W instrukcji obsługi jest to opisane. W 690 SMC serwis zawieszenia jest przewidziany co 10 000 km.
Podczas pracy zawieszenia jest tarcie, wtedy wytwarza się ciepło, jakieś opiłki od panewek, to jakieś 80zł na 2l oleju na rok to nie jest majątek, a zawsze nasze panewki i właściwości zawieszenia będą dłużej w lepszym stanie.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Jaki olej do lag w KTM 690 sm-r dziobal.
Wygenerowano w 0.048 sekund, wykonano 72 zapytań