1

Temat: KTM exc 520

Siema,
Jadę w sobotę obejrzeć oraz oczywiście przejechać się owym motocyklem:

[url]http://olx.pl/oferta/wyjatkowo-zadbany-ktm-exc-520-szczecin-pelna-dokumentacja-CID5-IDdoDOj.html#6fb387ba4c[/url]

Jako, że słaby ze mnie mechanik, przed samym zakupem (o ile się zdecyduję), podjadę na dokładne oględziny do znajomego mechanika, zajmującego się motocyklami ale teraz przy wstępnych oględzinach, na co powinienem zwrócić uwagę? Poza tym, czy ktoś miał doświadczenia, bądź czy ktoś jest/był posiadaczem tej maszyny? Ciekaw jestem opinii, ew. słabych punktów itp.

2

Odp: KTM exc 520

Na wszystko, w tej monecie ja bym szukał na Twoim miejscu 525 2005+, można kupić tylko trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

3

Kolega ma 525 ale dał nieco więcej. Tutaj myślę, że za 12tys. odda.
Rzecz jasna, że na wszystko. Bardziej chodziło mi o to, czy ten egzemplarz ma jakieś szczególne punkty, które są mocniej narażone  na usterki. Innymi słowy, wady typowe dla tego modelu, o ile takowe w ogóle posiada.

4

No nie wiem czy w tej kasie warto sie pakować w takie leciwe moto. Moze jednak lepiej 525 poszukać tak jak kolega radzi.

LT-Z 400 --->DR-Z 400 SM+Yoshi RS2--->KTM 525 EXC SM --->MT-09--->Husaberg FS 650