16

Odp: Normalne SM na A2? Do 8 tys

No z tym kitem już fajnie bardzo XR wygląda. A jak to jest z jazdą po mieście w upalne dni lata? Grzeje się mocno?
A co sądzicie o przejściu z obecnej XR 125 na jakiegoś dwupaka typu EXC 125, SM/SMS 125, Zadbane DT 125?

2015 - Honda XR 125 2004r
2016 - ...

17

kombinujesz jak kon pod góre jak tak to czytam .   Kup drezyne i bedziesz miał problem z glowy sam szukam zadbanej drezyny ( jakby ktos taka miał prosze o kontakt :P lekka dygresja :D )

drz y/sm 434

18

Przecież docelowo to był motocykl enduro. Co ma Ci sie tam grzać w miescie. W terenie bardziej dostają te jednostki po dupie i sie nie przegrzewają

motoslide.com

19

A jeździł ktoś KLX 300, 650 i może opowiedzieć co nieco o tym sprzęcie? Też gabarytowo sporawy sprzęt jak FMX?

2015 - Honda XR 125 2004r
2016 - ...

20 Ostatnio edytowany przez Spidi460 (2015-12-28 20:54:47)

Kolega ma KLX 300 podobno mało awaryjne, jak na razie nic przy tym nie musiał robić. Mało części do tego i podobno producent nie przewidział wymiany korby tylko trzeba kupić wał z korbą... Ogólnie moto zwinne, lekkie, niższe od XR 400. Ma 6 stopniową skrzynie, biegi krótkie... Masa podobna do Xr 400 okolo 116kg. Szkoda że tak mało u nas popularne te KLX 300 bo motorek fajny.

21

KLX300 dość pancerny, nawet żwawy, natomiast jak poleci korba, to trzeba wymienić komplet wał + korba, bo nie występują osobno.
KLX 650 - trochę leciwy sprzęt, chyba mało części zamiennych.

Skup się chyba na DRZcie, ewentualnie DT125 :-) to będzie chyba najlepszy wybór

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

22

o KLX300 poczytasz tu: [url]http://forum.supermoto.pl/topic33243-kawasaki-klx-300-by-robakrr.html[/url]
i tu: [url]http://forum.supermoto.pl/topic32196-kawasaki-klx-300r-p3.html[/url]

w dodatku ten drugi jest na olx.

RMX 450Z

23 Ostatnio edytowany przez karol128 (2015-12-29 09:25:35)

A ja bym wziął tego fmxa odblokowanego. Tam będziesz tylko lał paliwo i jeździł  Poza miastem też lepiej sobie poradzi niż bardziej wyczynowe sm. DRZ też dobre ale niestety kupując sprzęt w tym wieku masz duże prawdopodobieństwo rychłego remontu, bo niby bezawaryjne moto ale popatrz na necie ile osób musiało robić generalkę w drezynie:)

dodatkowo większość fmxów zapewne nie widziała terenu a to jest ogromy plus.

24

Bierz FMX'a albo DRZ, ja jeździłęm wcześniej xtx, potem cb600 i teraz przesiadłem się na fmx, dużo zwrotniejszy i łatwiejszy w prowadzeniu niż yamaha, wydaje się lżejszy, może kultura pracy trochę gorsza, teraz wprowadzam kilka zmian w swoim sprzęcie i sam jestem ciekaw efektów, mnie osobiście FMX mile zaskoczył prowadzeniem i momentem obrotowym.

było MZ 660, może będzie jakaś Świnka