1

Temat: apka/huska 125

Witam,
Trochę już poczytałem tu i tam o sm i enduro i w zasadzie byłem już zdecydowany,ale.... no własnie. Otoż mam okazję kupić od kumpla aprilie mx 125 sm do ktorej kupiłbym koła enduro.Silnik z rx'a ,zawiecha podobno też ,więc chyba w terenie się sprawdzi(jak nie to mnie poprawcie).Jest też nowsza wersja-apka sx,która (z tego co wyczytałem) dużo od mx'a się nie różni.Też ją biorę pod uwagę.Jeszcze tydzień temu byłem zdecydowany na te apki,ale znalazłem huske sm125s.Podobno od wr'ki różni się jedynie tym ,że ma koła sm- to prawda?Jak tak to mam mieszane uczucia.. Eksploatacja takiej huski jest zapewne dużooo droższa niż takiego mx'a ,tak?Ale jak ma zawieche od wr to z kolei chyba powinna lepiej się sprawować od czasu do czasu w terenie..sam nie wiem...Osiągowo chyba sms i mx wypadają podobnie,nie?Ale nie wiem jak z zawieszeniem i innymi aspektami.Serwis do apki nie jest zły bo popularny silnik. Jak z huską?Co mysliscie?Osobiscie nieco bardziej podoba mi się apka ;)

Uprzedzając pytanie:Do lasu będe jezdzil sporadycznie. Nie ma młodych rx'ów wiec wybrałem mx/sx ,bo zawieszenie podobno z rx'a.

2

Odp: apka/huska 125

Są nowe Rx i maja budę taką jak Sx ale inne koła, zawieszenie  i hamulce. Osobiście bardzo polecam.

Kupie moto :)

3 Ostatnio edytowany przez roberciggg (2015-09-16 17:44:04)

Odp: apka/huska 125

Wiem o tym.Od dawna zerkam na olx i nigdy nie widzialem nowszego rocznika niz 99'.Tylko tam szukam i moze allegro..Bardziej mi w tym temacie chodzilo o porównanie huski sms i apki mx,silnika,zawieszenia,eksploatacji itd.