Temat: Nie da się odpalić Hondy FMX.
Witam. Wczoraj przydarzyła mi się smutna historia. Jak nigdy mnie nie zawodziła moja Honda tak wczoraj odmówiła posłuszeństwa. Jechałem sobie spokojnie, aż nagle wszystko zgasło. Wszystkie kontrolki jak i sama Honda zamilkło. Popatrzyłem do bezpieczników, ale wszystkie są ok. Potem do bezpiecznika przy przekaźniku rozrusznika i też ok. Ale po poruszaniu przekaźnikiem kontrolki na zegarach się zaświeciły, jednak jak zakręciłem rozrusznikiem żeby moto odpalić, to tylko coś cykło i od początku to samo. Poruszałem znowu przekaźnikiem i kostką, ale już nie zapalałem moto rozrusznikiem tylko na popych. Paląc na popych wszystko było ok. Światła świeciły, kierunki i klakson. Jednak przy próbie obrócenia rozrusznikiem jest cykniecie. Po pierwsze nie wiem co odcina prąd, bo bezpiecznik 30 jest w całości. A po drugie co może być przyczyną tego że nie idzie zapalić moto. Bardzo proszę o pomoc. Po niektórych forach czytałem że może to być regulator napięcia, lub sam przekaźnik. Jednak problem jest tylko gdy palę go na rozrusznik. Pozdrawiam.