Odp: Wymiana uszczelniaczy w lagach USD
Nie taki diabel straszny. Pewnie gdyby nie Kanzas to tez bym sie bal to ruszyc samemu, ale dobry kumpel, serwisowka i YT sprawily ze teamt jest do ogarniecia.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Wymiana uszczelniaczy w lagach USD
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie taki diabel straszny. Pewnie gdyby nie Kanzas to tez bym sie bal to ruszyc samemu, ale dobry kumpel, serwisowka i YT sprawily ze teamt jest do ogarniecia.
No ja nie mam niestety nikogo, kto mógłby mi pomóc w tym. No chyba, że jest ktoś z okolic Słupska, komu się nudzi :)
Jak przylecisz bliżej Koszalina to mogę Ci pomóc bo robiłem to u siebie w Husce :D
Powinieneś ogarnąć bez problemu. Też się dygałem na początku ale jakoś to poszło .
No właśnie, Koszalin to już trochę za daleko, jeszcze w taką pogodę :)
gorzej wygląda niż jest w rzeczywistości, a patent z rurą też stosowaliśmy
Odgrzebię kotleta. Po rozbebeszeniu moich lag mam problem z wbiciem na swoje miejsce zewnętrznej panewki. Jest bardzo mało miejsca, żeby dojść tam czymkolwiek.
Gdzieś na necie widziałem, że gostek owinął sobie goleń taśmą izolacyjną, robiąc taki jakby próg i tym wbijał uszczelniacz. Nie wiem czy ten sam patent zda egzamin do wbijania panewki.
Co o tym myślicie ?
Zdaje. Ja zawsze tak robię
Ja używam do tego starego uszczelniacza, najpierw go przecinam żeby później można go było ściągnąć po wbiciu nowego.
Wszystko było by ok, gdyby nie to, że moje uszczelniacze są bardzo "cieńkie". 48x58x9 - to jest raptem 4,5 a nawet 4mm luzu pomiędzy goleniem a obodową, a sama panewka siedzi dość głęboko.
Do wbicia nowego uszczelniacza pewnie użyję "połówki" starego :-)
w wp48 iszczelniacze mozna powiedziec ida w palcach ;)
W WP48 jest przerabana ta wymiana. W KLX jest miodek. Jedna lage z wykreceniem rozbiórka i założeniem robi się w 15min
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » Wymiana uszczelniaczy w lagach USD
Wygenerowano w 0.041 sekund, wykonano 77 zapytań