1 Ostatnio edytowany przez mattblack (2015-08-09 16:43:28)

Temat: pierwsza jazda w butach

No panie i panowie, dzis probowalem nowe buciki (crossfire 2 srs) i bylo jak jezdzic pierwszy raz motocyklem. Wrocilem do domu po 5 minutach... Nie moglem znalezc wygodniej pozycji by zmienic biegi. Czy to kwestia regulacji? Siedzialem troche bardzo do prodzu i wpychalem stope pod pedalem biegow i bylo w miare ok ale jak musialem zmnieszyc biegi znowu miale problem wyciagnac stopy z tego pedalu. Jak trzymacie lewa stope jadac w butach motocyklowych?

Husqvarna SM450R 2004 100th anniversary

2

Odp: pierwsza jazda w butach

Podwyż stopkę zmiany biegów i po kłopicie.

3

przesuń o jeden frez do góry i bedzie git

Husqa smr 570

4

Na youtube jest filmik jak koleś `łamie` nowe buty, żeby nie były zbyt sztywne.

Freeride 350

5

Zmień ustawienie wajchy od biegów. Zawsze na początku tak jest, kwestia przyzwyczajenia. Ja mam do tego duży rozmiar buta i bardzo często zmieniam biegi krawędzią buta, tak jest wygodniej.

Yamaha DT125X
KTM EXC 525

6

To jest po prostu kwestia przyzwyczajenia i nie ma nad czym się rozwodzic, jak pojeździsz trochę w butach supermotowych, to nie będziesz umiał jechac moto w zwykłych trampkach.

SMCR AKR

7

ja kupiłem z 2 lata temu crossfire srs i jezdze w adidasach, bo sie nie moglem przyzwyczaic :(

yamaha 29 koni
husq więcej koni

8

to już myśle lepiej kupić sobie jakieś zwykłe buty motocyklowe , zza kostke a nie pod kolana. Napewno lepsze od adidasów itp.

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

9

Panowie narzekacie strasznie.
Chłopaki dobrze radzą jeśli cieżko wam idzie to ustawcie dźwignie od biegów i tyle.
Kwestia przyzwyczajenia , kilka jazd i nie będziecie ich odczuwać.
Pomyślcie że tak trzeba i tyle zauważycie że komfort jazdy wam wzrośnie.
A  bez nich bedziecie czuć się jakby boso.
Sam tak miałem.

KTM EXC 450
       SXF 250

10

Też potwierdzam, lepiej ustawić dzwignię o 1klin wyżej i dograć się z butami -teraz jak siadam bez butów to czuje się jak w sandałach, o bezpieczeństwie nawet nie wspomnę (nogi leczy się dłuugo)

Hardcore - it's more than music...