1

Temat: kombinezon - ktory wybrac

Siemanko, po malo kupuje rzeczy potrzebne na jazdy. Mam juz rekawice, kask, kurtke na szybkie latanie po miejscie/do pracy, buty zamowione brakuje tylk okombinezonu. Podobal mi sie S-1 supermoto ale gdy dzwonilem do sklepu mowiono, ze juz ten model nie jest wyprodukowany. W necie go nie znalazlem rowniez albo kolor nie pasuje i oto pytanie - ktory teraz kupic? Jak googluje kombinezon supermoto ponad 90% wynikow dotyczy s-1, w sklepie do ktorego dzwonilem zaproponowali mi alpinestars atem. Czy ktos zna ten kombinezon i czy jest ok na supermoto? Jakie sa w tym roku dostepne modele specjalne dopasowane na SM? A alternatywne kombinezony?

Husqvarna SM450R 2004 100th anniversary

2

Odp: kombinezon - ktory wybrac

nie mam, ale się wypowiem!

ja bym pojechał na Twoim miejscu do jakiegoś większego sklepu i mierzył wszystko po kolei, z tym jest ciężka sprawa jak masz nietypowe wymiary. Raczej nie może Ci wymuszać pozycji "zgarbionej", bo przecież na SM siedzisz prosto (tu przyda się przytaknięcie albo zaprzeczenie tych co jeżdżą :))

druga sprawa - "torówka" czy cywilny, też się zastanów gdzie będziesz jeździł - tego nie opisałeś
trzecia sprawa - na pewno kombiak? kto wie, może chcesz po prostu zestaw a nie jednoczęściowy kombinezon, tak na zaś piszę

jest sporo czynników które decydują jakie ciuchy kupić, jak sam kombinowałem (na razie nic finalnie).

Na Twoim miejscu po prostu bym pojechał i sprawdził tego Atem'a, przymierzysz to pomyślisz dalej :D

RMX 450Z

3

mmh no faktycznie duzo elementow tu brakuje :)

Pojechalem juz do sklepu i zmierzylem GP-1 2-czesciowy, fajna ale za ciezka.

Kombinezon bym kupowal na tor ze wzgledu na to, ze jak w przyszlosci bede chcial wypasc na tor nie bede musial sie martwic i wole sie meczyc troche bardziej po drodze w tym kombinezionie "torowym".

Bede na pewno zmierzyl tego atem'a!

4

Jak pod Supermoto to mvd, gimoto. Ja mam dainese smcrs jest jeszcze arlen ness Supermoto. Tylko z tego co się orientuje to tylko mvd i gimoto nadal coś produkuja

Pozdrawiam,
Piotrek

5

ja bym odpuścił takie kupowanie na zapas ;) myślę że w cywilnym też na spokojnie można się na torze bawić, a mógłbyś go używać do codziennej jazdy a nie wrzucić go do szafy bo będzie średnio wygodny na ulice

RMX 450Z

6

No i pytanie czy pod kombi maja wejść ortezy :)

Pozdrawiam,
Piotrek

7

jak ortezy wrzuci pod kombi, to na ulicę bez ortez wtedy ani rusz, bo będzie na kolanach za luźno, no nie?

RMX 450Z

8 Ostatnio edytowany przez Edd (2015-08-05 20:43:55)

Ja mam berika 1pc. Nie jest to kombi na SM,ale bardzo przyjemnie sie w nim lata,moge polecić. Z tym ze na torze narazie nie byłem wiec nie wiem jak sprawdziłby sie w takich warunkach.

9

nie. będzie ok. U mnie wyjmuje się zwykłe ochraniacze, żeby włożyć ortezy.
Jak skończy mi się kombi i nie znajdę takiego w używce albo arlen ness supermoto, to kupię MVD.
..

Pozdrawiam,
Piotrek

10

Mam do sprzedania spyke rozmiar 50 1pc

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

11

ah, no racja, przecież po wyjęciu protektorów robi się miejsce... no to ja sobie pośledzę wątek.

RMX 450Z

12

powiem, ze MVD (kurtka + spodnie) bardzo mi sie podoba. motocyklon niestety nie ma spodni - czy ktos sie orientuje czy w polsce sa sklepy ktore maja te produkty?

13

to samo dla arlen ness, dostepnosc na rynku kiepska :/

14

na allegro motocyklon coś ma [url]http://allegro.pl/motoryzacja?order=m&string=mvd&bmatch=engagement-v6-promo-sm-sqm-aut-1-2-0629[/url]
Zawsze można kupić przez neta gdzieś indziej niż w PL.

Pozdrawiam,
Piotrek

15 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2015-08-05 21:35:08)

Mam uzywane spodnie mvd do sprzedania

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski