Temat: 2t w Supermoto??
Siemanko potrzebuje waszej pomocy. Co myslicie o 250 w 2t na SM? w przyszłym sezonie chce wystartować w Supermoto ale nie wiem czy 2t da rade. doradzi ktoś coś ?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » 2t w Supermoto??
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Siemanko potrzebuje waszej pomocy. Co myslicie o 250 w 2t na SM? w przyszłym sezonie chce wystartować w Supermoto ale nie wiem czy 2t da rade. doradzi ktoś coś ?
Jak na zawody to średnio przyjazna charakterystyka... Ale jak kto lubi. Dla mnie Enduro = 2t, Supermoto = 4t.
Latał ktoś w zawodach bodajże w 2014r w 2t na zawodach bo widziałem na filmie i właśnie ciekaw jestem. Ktoś jeszcze coś ?
Latał ktoś w zawodach bodajże w 2014r w 2t na zawodach bo widziałem na filmie i właśnie ciekaw jestem. Ktoś jeszcze coś ?
Latał Paweł CR500, w tym roku w Toruniu widziałem chyba u Zawidzkiego jako że leciał na zapasie i jeszcze jednej osoby na treńku, co kto lubi nie ważne czym ważne żeby jechać czy to 2t czy 4t
W Koszalinie na zawodach jeździł ktoś na 250 2t, niestety sprzęt nawalił i ostatecznie nie wystartował ale na treningach dawał radę :)
W Koszalinie na zawodach jeździł ktoś na 250 2t, niestety sprzęt nawalił i ostatecznie nie wystartował ale na treningach dawał radę :)
Widziałem własnie w parku maszyn KTM'a w 2paku , ale niestety już nie jeździł jak byłem.
Rok temu jeździła tak jak hermes pisze CR500 , i chyba zawodnik wygrał wtedy w 2014.
Nie wiem jak na zawody z takim motocyklem, ale dla mnie moja honda jest ok. Fajnie czasami wytoczyć sie z domu i posmigac takim 2t ostro. Moze nie jako daily (chociaż sam tak używam :D) ale raz na jakis czas jest ok :)
Ktm w 2t to był jakiś większy i jeździł w pucharze polski :)
Ale była yamaha/suzuki nie pamietam 2t 250 i miał startować w amatorach ale coś nie poszło po myśli właściciela, bo wyglebił i nie był w stanie jechac :/
Dziwna debata.
Skoro 2T i 4T to są motocykle które występują we wszystkich rodzajach. Ścigacze, szosowe, crossowe, enduro, trial itd. a nawet i supermoto tylko jako 125 to dlaczego ciągle padają pytania czy da radę.
W wielu krajach na 2T zdobyto mistrzostwa supermoto tych krajów.
Więc tak da się tym jeździć w supermoto, startować w zawodach a nawet je wygrywać.
Pytanie tylko czy jesteś na tyle bogaty i na tyle hardkor i dobry zawodnik aby to zrobić.
Bo nie sprzęt a technika czyni z ciebie zawodnika.
PS. jedna z dużych wad 2T w supermoto to agresywne oddawanie mocy i często zawodnicy starają się złagodzić te motocykle a nie dodać im pazura.
Moim zdaniem musisz brać to co rozumiesz jak działa i jesteś w stanie nad tym zapanować. Jak kierowca będzie kocur to narzekać może i będzie, że coś mu nie gra w sprzęcie ale będzie to robił z dużą przewagą w tabeli czasowej nad innymi graczami z idealnie dopasowanymi kolorami kasków do motocykli. :)
Jakiś czas temu był świetny wątek apropos 2T vs 4T -> konkretne informacje, bez teorii, relacje driverów etc... jak znajdę to wkleję (Hustler się tam udzielał, i chyba Majster)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » 2t w Supermoto??
Wygenerowano w 0.023 sekund, wykonano 76 zapytań