Temat: Yamaha WR250x
[url]http://allegro.pl/yamaha-wr250x-supermoto-wr-i5576077145.html[/url]
Chodzi mi głównie o to jak dużym problemem jest załatwienie formalności z rejestracją? (Brak papierów). Ogólnie moto wydaje się być w porządku.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Yamaha WR250x
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
[url]http://allegro.pl/yamaha-wr250x-supermoto-wr-i5576077145.html[/url]
Chodzi mi głównie o to jak dużym problemem jest załatwienie formalności z rejestracją? (Brak papierów). Ogólnie moto wydaje się być w porządku.
Załatwienie formalności to wymiana ramy albo przebicie numerów... nie wiem czy nazwałbym ten zabieg formalnością...
Problem jest taki jak z każdą próbą zalegalizowania nielegalnego motocykla.
Dla chcącego nic trudnego.
Ogólnie jak się dowiedziałbym, że jest kradziony to pewnie nie ma co ryzykować.
Ale jeśli wszystko byłoby legalnie to czy faktycznie jest możliwa rejestracja? Jak na to patrzą urzędasy? Przy takiej cenie to nawet 2-3k jest do przyjęcia.
Nie miałem nigdy wcześniej styczności z takimi sprawami.
Zapytaj go, dlaczego nie posiada papierów do 4 letniego moto, które z fabryki wychodzi jako full legal on road. Skoro dla chcącego nic trudnego, to dlaczego nie zarejestruje i nie sprzeda za 4-5k drożej? Chyba mu się nie chce.
Stał przez 2 lata na parkingu policyjnym :)
UPDATE : nie ma żadnego papierka, że go kupił z parkingu. Jedynie numer VIN. Cięzka sprawa
Zapytaj go, dlaczego nie posiada papierów do 4 letniego moto, które z fabryki wychodzi jako full legal on road. Skoro dla chcącego nic trudnego, to dlaczego nie zarejestruje i nie sprzeda za 4-5k drożej? Chyba mu się nie chce.
Chyba mu się nie chce...zarobić ;-)
Może wszystkie papiery mu pies zjadł, a nie kradzione moto.
Może wszystkie papiery mu pies zjadł, a nie kradzione moto.
to i tak w urzędzie mają ;) Pewnie urząd też się spalił.
Nie pchałbym się w taką zabawę. Szkoda nerwów.
Ogólnie jak się dowiedziałbym, że jest kradziony to pewnie nie ma co ryzykować.
Ale jeśli wszystko byłoby legalnie to czy faktycznie jest możliwa rejestracja? Jak na to patrzą urzędasy? Przy takiej cenie to nawet 2-3k jest do przyjęcia.
Nie miałem nigdy wcześniej styczności z takimi sprawami.
Skąd się tacy ludzie biorą jak ty? Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś sam i odpowiedz sobie na pytanie.
To mi się podoba "Wykonane lakierowanie plastików , ponieważ w oryginale szybko matowieją i są podatne na rysy."
No i co z tego? Nie wiem o co Ci chodzi? Doprecyzuj pytanie żeby przesłanie było jasne.
Wymówka faktycznie kiepska. Z racji, że malował plastiki moto od razu na straconej pozycji? Okazało się, że zaliczył szlifa. W tej sytuacji może rama też nieciekawa jest.
Weź ten VIN, screen aukcji, dane kolesia i na POLICJE, trzeba tępić takie coś.
Gdyby miał blachę to juz by stał w garażu u mnie :)
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Yamaha WR250x
Wygenerowano w 0.057 sekund, wykonano 80 zapytań