Temat: Zewnętrzny kosz sprzęgłowy Husqvarna CR WR WRE SM 125
Witam
Jak w tytule, poszukuje kosza o oznaczeniu 800186166
Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Zewnętrzny kosz sprzęgłowy Husqvarna CR WR WRE SM 125
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Jak w tytule, poszukuje kosza o oznaczeniu 800186166
Pozdrawiam
Ja mam ale ma 1 nit rozwiercony i trochę jest wybity.
LogiHUŚ dzięki za propozycje, ale szukam "w pełni" sprawnego kosza. Moto ogólnie działa i jest w dobrej kondycji, ale coś mi nie pasowało z wibracjami i dźwiękami jaki wydawał się z silnika, więc rozebrałem. A tu zonk ;/ Znalazłem ząb na dnie karteru i wyszła najdroższa opcja ze wszystkich zębatek:
Dzięki Bogu wałek wyrównoważający jest bezkolizyjnie z wałem umiejscowiony, bo inaczej to by mi tylko skrzynia biegów z silnika została...
Po co Ci w pełni sprawny kosz?
Przecież można przełożyć wieniec zębaty z taniego kosza z wybitymi rowkami w części aluminiowej.
Też o tym pomyślałem, tylko że za bardzo nie wiem kto by się podjął takiej przekładki i jaki by był koszt.
Zreszta wolę kupić drożej oryginalnie zanitowany w dobrym stanie, niż potem zamiast jeździć myśleć czy aby nie puszczają dorabiane nity. Jak nic nie znajdę to będę kombinował ;)
Zadzwoń do dealera husqvarny i zapytaj ile kosztuje taki nowy kosz. Jeśli cena Cię wystraszy to daj znać bez problemu go przenituję.
Patrzyłem, jest sprzedawany z setem wszyskich okolicznych zębatek - co jest niegłupie. Cena jedyne 400... Euro ;/
Daj znać ile byś chciał za takie nitowanie, bo coraz bardziej się przekonuje do tego.
Tylko u polskiego dealera taniej wyjdzie,
ja jak patrzyłem po zagranicznych sklepach to mi za moje wyszło 400zł, a u mleczka 265zł, kosz z tego co się orientuję, nowy kupowałem za 700zł. Do WR 125 2005r, taki jak ty masz na zdjęciu.
LogiHUŚ Myślałem że przerzucę zębatki z Twojego kosza do mojego i już będę w domu. Ale patrzę teraz pod fiszkami od WR 125 i wygląda to tak, jakby akurat ten wieniec zębaty który u mnie jest ukruszony był wprasowany tam (czy inny czort, znaczy się jest jako całość), a nitowany jest tylko ten większy. Więc kupno kosza od Ciebie nic mi nie daje, skoro mówisz że Twój jest już wyklepany.
Dostępny jest sam kosz za około 40 euro, wtedy by się przerzuciło ten duży wieniec i mógłbym jeździć...
Tylko pytanie czy spasuje do mojego, bo ja mam akurat SM 125, jak patrzę po oznaczeniu to u mnie jest 800186166, w WR 800086166. Reszta sprzęgła patrząc po numerach to samo.
LogiHUŚ Ty masz ten kosz od WR? Był byś tak łaskaw i policzył mi ile masz tam zębów na tym małym wieńcu?
Jutro w pracy jestem, to chyba w niedziele policze i napisze.
Z góry dzięki.
Ale teraz sobie tak mysle czy nie bedzie lipy i tak.
Do mnie sprzedaja to jako komplet, bo chodzi chyba o zgranie wału z balanserem. I pytanie czy jak podmienie jeden element to nie powstanie mi przypadkiem wibrator zamiast silnika, bo Wr i Cr jak domniemam balansera nie posiada?
Nie, chyba nie, jak rozbierałem to nic takiego nie widziałem, a drgania są na całej budzie.
Wieniec wew. i zew. to jeden element.
Sorry, złą fiszkę tu wkleiłem.
Właśnie parząc tutaj wygląda że nie, jak patrzę na kosz, to też jakby to były dwa oddzielne elementy.
W takim wypadku może być osadzony na wcisku i wielowypuście w koszu zew.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Giełda » Kupię » Archwium - Kupię » Zewnętrzny kosz sprzęgłowy Husqvarna CR WR WRE SM 125
Wygenerowano w 0.036 sekund, wykonano 63 zapytań