Odp: 690 SMC vs 990SM vs Dorsoduro 750
Świetnie cie rozumiem... Każdy pewny i zadbany sprzęt trzyma cene ze względu na rocznik :) Obydwie ZX-10R sprzedałem w 2-5 dni od wystawienia a cena nie była okazyjna.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » 690 SMC vs 990SM vs Dorsoduro 750
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Świetnie cie rozumiem... Każdy pewny i zadbany sprzęt trzyma cene ze względu na rocznik :) Obydwie ZX-10R sprzedałem w 2-5 dni od wystawienia a cena nie była okazyjna.
No i zrobiłem sobie wycieczkę 650km żeby zobaczyć to: [url]http://olx.pl/oferta/ktm-smc-690-12-tys-km-polecam-CID5-IDakdR5.html#4575b7448e[/url]
Co moge powiedzieć. Motocykl mocno umęczony, Dziwnie pracuje nierówno i faluje, Zgasł po pierwszym odpaleniu. Od sprzedającego usłyszałem że to normalne bo taka temperatura że idzie bez ssania (dziwne).
Zdjęcia oczywiście przyretuszowane! Miał być do delikatnej polerki po czym sprzedający mówi że już polerował a plastiki nadal żółte i podrapane. Na ramie widać sporo odprysków lakieru (do czarnego i do gołej ramy) Standardowo śrubki każda z innej maści :D Słychać klekoczące sprzęgło! Na wciśniętej klamce trochę cichnie. Przebieg niby 12tyś km z małym hakiem a manetki sciorane jak by miał 3 razy tyle... Chyba że ktoś ma rękawiczki papierem ściernym wyłożone. Zegary jak po zalaniu karcherem usłyszałem że było w nich coś przelutowane bo sie psują w tych modelach. (możliwe)?
A teraz wisienka na torcie :D Miałem tym wracać ponad 300km po zakupie po czym po jeździe próbnej okazuje się że moto nie ma oleju :D A na aukcji pisze że 1500km temu wymieniony olej na nowy :o Pytam jaki to olej? Sprzedający nie wie.. Miała być w gratisie nowa opona bo aktualne mocno umęczone i seryjny wydech (patrze na DOT a tam 2010rok) Rzeczywiście nowa 5 letnia opona...
Szanujmy się nawzajem i po forum nie fajnie jest sobie takie kwiatki sprzedawać i to jeszcze za jaką cene? na aukcji 20.900zł po czym zrobiło się 19.000 Ale jak dla mnie i nie tylko cena mocno wygórowana.
Cena kosmiczna ale miał się bronić dobrym stanem. Gdyby nie malowana rama sam bym się pewnie przejechał go obejrzeć... Szkoda, że straciłeś czas i pieniądze na paliwo :/ Kwiatuszek się trafił rzeczywiście. Dobrze, że przestrzegłeś chociaż innych.
Tylny plastik może być żółty od benzyny w okolicach wlewu paliwa. U mnie sprzęgło też słychać (przebieg ok. 12 tys. km), manetki były miękkie i też wymieniłem na nowe przy przebiegu ok. 5 tys. km. Zegary możliwe że "poprawione", bo problem z wyświetlaczem się zdarza.
A że olej żrą to wiadomo nie od dziś:
[url]http://forum.supermoto.pl/topic23990-uzalezniony-od-oleju.html[/url]
fakt powinien dolać bo było minimum.
Heheh, ale jak ktoś szuka sm bez zadrapań na plasticzkach, bo 'to ma wyglądać', to niezła beka:D
Niech se idzie do salonu po nówkę
Szukam nadal choć już nie tylko SMC bo rzeczywiście nie jest to takie lekkie jak wyczynówki :) Ogólnie straszna koza z tego SMC :D Mam 178cm a tylko jedną nogą mogłem sie podeprzeć :D Aż sie boje co to będzie z Enduro :D hehe
Delta z tego co zdążyłem zobaczyć to twój sprzęt nie był podrapany i tak umęczony :) Prezentował się bardzo sympatycznie.
Delta z tego co zdążyłem zobaczyć to twój sprzęt nie był podrapany i tak umęczony :) Prezentował się bardzo sympatycznie.
Chyba umęczonego smc nie widziałeś.
A do mojego nawet nie podchodziłeś to nie opowiadaj bajek.
Prezentował sie ładnie. Fakt nie podchodziłem bo od razu zauważyłem że moto z przeznaczeniem na Tor ;)
Ogólnie może znajdziecie głupiego co to kupi za taką cene ;) Za dużo tam rzeczy powychodziło...
Ogólnie może znajdziecie głupiego co to kupi za taką cene ;) Za dużo tam rzeczy powychodziło...
Ale kto ma w tym interes? Ja tylko napisałem co jest "w normie" w tym typie. Nikogo nie wspieram.
Za dużo tam rzeczy powychodziło...
jak narazie Gierwi odpowiedział na to co i jak jest z tymi katami + temat Koso o oleju
więc nie wciśniesz nam tu farmazonów
a moto nie moje to ch*j na to kładę
Moja wypowiedz tyczyła sie usera "Delta" który uczestniczył w tym kabarecie ;)
Tak swoja drogą "Delta" musisz mieć luźne podejście do mechaniki skoro dla ciebie ledwie minimalny stan oleju to przecież nic strasznego ;) Można śmiało pałowac... :D
Luźne podejście to mam do ziomów od plastików, co się chwalą jak to nie jeżdżą na jednym kole:DDD zgrywają znawców, produkują się, a pojęcia nie mają o supermoto.amen
Mechanika jest mechaniką... Nie ważne czy to SM czy Sport ;) Bo jej zasada działania jest taka sama.. Chcecie wcisnąć komuś dziadostwo bo chłopak też sie naciął i w dodatku na tym zarobić ;)
Tylny plastik może być żółty od benzyny w okolicach wlewu paliwa. U mnie sprzęgło też słychać (przebieg ok. 12 tys. km), manetki były miękkie i też wymieniłem na nowe przy przebiegu ok. 5 tys. km. Zegary możliwe że "poprawione", bo problem z wyświetlaczem się zdarza.
/ nie znam gościa a już ma u mnie "+". Potwierdził wszystkie bolączki tylpowe dla SMC.
Olej? fakt, błąd bo nie sprawdziłem ze względu na brak czasu. Minimum było.
'klekoczące sprzęgło'? widziałem inne 'laleczki bez ryski na plastiku' w których chodziło dużo głośniej.
Drogo? jaasne, jedż kup tego za 15k~ z dokumentami od SAM'a? tak mówiliście?
Chcesz dobry? i co NAJważniejsze, ładny? Polecam poszukać w salonie.
Pozdrawiam ozięble.
Nie mam parcia... Wole poczekać i ewentualnie coś dorzucić za na prawdę godnie utrzymany sprzęt ;)
Nie wiem jak jest z supermoto ale przy sportach jak masz coś rzeczywiście zadbanego to pierwszy oglądający zabiera sprzęt do domu ;)
Strony Poprzednia 1 2 3
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » 690 SMC vs 990SM vs Dorsoduro 750
Wygenerowano w 0.055 sekund, wykonano 78 zapytań