1 Ostatnio edytowany przez rumcajsik (2015-06-01 19:48:08)

Temat: olej 690 ktm- po raz kolejny!

Siema
tak sorry wiem już było n raz ale nie moge znaleźć.Bez zbednego gadania...

Byłem dzisiaj w serwisie ktm w krakowie,kupiłem sobie filtry oleju i tutaj juz pierwsza lipa,w jednym z filtrów nie zgadzają sią oznaczenia,na opakowaniu jest 59038046144 a na filtrze 59038046100.Czy to jest to samo?Pakować to czy oodać?

Dobra jeszcze olej.Powiedzieli mi dobra alternatywą dla motorexa jest shell 15w40 ? ja zdziwiony zapytałem 15w40 zamiast zalecanego w manualu 10w50??!!  On że tak ..ok pojechał na stacje shella jedną,potem drugą i kolejny klops nie ma czegoś takiego,mieli albo 15w50 albo 10w40...nie wiem ale wząałem 10w40.Oddac czy  lać ?

[url]http://www.shell.pl/products-services/on-the-road/consumer-lubricants-tpkg/motorcycles/find-right-bike-oils/4-stroke-engine-oils/shell-advance-ax7/shell-advance-4t-ax7-10w-40.html[/url]

2

Odp: olej 690 ktm- po raz kolejny!

ja do swojego leję 10W50 motorexa i jest wszystko ok........  [url]http://motorexoilpoland.pl/shop/product_info.php?products_id=216[/url]  który zalewają również w KTM Profi Łódź. Ja bym jednak zalał 10W50 po co kombinować lej to co zalecają i tyle .......

690 smc-r

3

Dobra stłamisłem cebule w środku i poszdłem po rozum do głowy,kupie Motorexa.

Pytanie co z tymi filtrami?

4 Ostatnio edytowany przez rumcajsik (2015-06-11 15:37:08)

Wymieniłem olej na motorexa i teraz mam jaja ze sprzęgłem.Klamka sprzęgła opada moto nie wysprzęgla jak trzeba przez pierwsze kilkaset metrów poźniej wraca do normy.O co to może chodzić?

5

Jest jeszcze coś takiego jak IPONE 10w50 raczej nie będziesz z niego niezadowolony.

Części silnikowe, odzież motocyklowa oraz akcesoria jeżeli czegoś potrzebujesz napisz do nas ! sklep@RRmoto.pl

4SR SIDI ALPINESTARS NOLAN LS2 X-LITE MOTUL IPONE SBS NISSIN AXO FLY PROGRIP

6

A co ma wpadająca klamka do oleju w silniku?
Przecież olej silnikowy nie pomaga nagle i nie daje +10 do siły wciskania klamki.
Jak klamka wpada to musisz szukać przyczyny między pompą a wysprzęglikiem. Ja stawiam na wysprzęglik.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

Jeśli kłamią wpada to jest to czasem wina puchnacych tarcz sprzęgłowych.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

8

Majster128 napisał/a:

Jeśli kłamią wpada to jest to czasem wina puchnacych tarcz sprzęgłowych.

Tak też mi powiedzieli w serwisie,tym bardziej że sprzęgło było wymieniane na jakies "tununigowe" ale rachunku nie zobaczyłem,niestety mimo wielokrotnych próśb.Natomiast dowiedziałem sie też że zmiana lepkości oleju mogła znacznie wpłynąć na odczuwalność tego defektu.No nic jestem ustawiony na regulacje zaworów to do sprzęgła tez ma zajrzeć.Póki co mówił żeby jeździć i sie nie przejmować jeżeli po krótkim czasie to ustępuje.