1

Temat: husqvarna tc610 sm

Cześć wszystkim , potrzebuję fachowej porady na temat tej huśki , jakiś czas temu rozstałem się ze swoją kawą zx9r i pomyślałem o supermoto , nie chcę wydawać na moto fortuny bo jeszcze nie wiem czy mi się spodoba na dłuższą metę. Upatrzyłem sobie takie coś [url]http://olx.pl/oferta/husqvarna-tc-supermoto-610-ktm-duke-lc4-620-fmx-640-kat-a2-570-CID5-IDalYad.html#07dd10f501[/url]

Z tego co wiem moto nie posiada pompy oleju , może mi ktoś wyjaśnić w jaki sposób olej dociera do głowicy?
Moto nie ma rozrusznika , jak to jest z odpalaniem tak wiekowego enduraka? Wcześniej z kopnikiem miałem doczynienia chyba w gimazjum...
Moto będzie mi służyć głównie do wygłupów , czasem jakiś tor i niedaleka trasa . Jak się ma brak pompy do takich wygibasów jak wheelie czy stoppie?
Dodam tylko ,że moto ma niby 16k najechane czy jest sens w to wierzyć?
Z góry wszystkim wielkie dzięki za odpowiedzi :)

2

Odp: husqvarna tc610 sm

To nie są najlepiej wydane 4000 pln.

1. Modele z ery bez pompy dość często wymagają ingerencji w silniku a z tego rocznika to może być słabo z częściami. Zadzwoń do sklepu z częściami i poproś o zestaw korba tłok wymyśl jeszcze jakieś inne podstawowe graty do wymiany i zobaczysz co odpowiedzą. Zostaw to bo się zrazisz i tyle.

SM to nie są bezobsługowe motory takie jak Ścigi że raz w sezonie zaprowadzisz do mechanika na przegląd zapłacisz tysiaka i cały sezon latasz. Im starszy tym więcej samodzielnej pracy.

Lepiej dozbieraj drugie tyle zacznij myśleć dopiero a i tak nie obejdzie się bez jakiś "ptaszków" bo stan ideał to w sklepie.

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

3

Co do serwisu wszystko ogarnę sam , bardziej boje się awaryjności , żebym nie został z kupą złomu w szczerym polu...
No nic trochę ostudziłeś mój zapał.

4

Do głowicy olej dochodzi przez łańcuch rozrządu. Wersja z pompą daje olej jeszcze bezpośrednio na czop wału i tyle. Co do przebiegu to 16k jest całkiem prawdopodobny, to nie jest motor na wycieczki.

5

pewnie. w 20 letnim moto. jezdzac tylko po brudnym zrobisz wiecej...

WR 250x

6

czyli lepiej sobie odpuścić?

7

Pod żadnym pozorem nie kupuj huski bez pompy oleju.