Temat: Sprzedam Husqvarne 610 SM i.e. 2008r.
Z powodu zimowego urazu kręgosłupa dłuższa jazda + wsiadanie na moto powodują możliwość ponownego nawrotu kontuzji, więc uznałem, że trzeba opchnąć sprzęta.
Moto kupione od chłopaka z forum --> [url=http://www.forum.supermoto.pl/topic24224-husqvarna-610-sm-2008.html]www.forum.supermoto.pl/topic24224-husqvarna-610-sm-2008.html[/url] w lipcu 2013 r. Zaliczona jedna wizyta na torze w Radomiu. Użytkowane głównie w mieście, na krótsze wypady oraz dwa dłuższe: Chorwacja i Rumunia.
W 2014 pod koniec sezonu pierdolnął mi wałek zdawczy z powodu wadliwej zawleczki. Co wiązało się z rozpołowieniem całego silnika. Przy okazji zostało zrobione parę innych rzeczy w silniku:
- wymienione wszystkie uszczelki: na tłoku, głowicy, cylindra, pokrywy zaworów 2x, pompy wody, sprzęgła i alternatora 2x,
- wymieniony 3 bieg /było widać ubytki/,
- wiadomo wymieniony wałek zdawczy na nowy i nowa uszczelka,
- również wiadomo nowy olej Motul v300 + płyn do chłodnicy,
- planowanie głowicy,
- sprawdzenie szczelności zaworów /regulacja na jednym zaworze/ + regulacja zaworów,
- kontrola stanu tarcz sprzęgłowych, tłoka – korbowodu i wału – są ok,
Wszystko zrobione ok. 500 km temu.
Inne zrobione rzeczy:
- wymieniona tylna tarcza hamulcowa,
- w 2014 r. wymieniony płyn hamulcowy przód + tył,
- zmienione mocowanie tablicy /stare części oczywiście są/,
- zmieniony licznik Acewell na Acewell ACE 3968 /stary padł z powodu wilgoci? oczywiście do wglądu/,
- wymieniona linka sprzęgła.
Rzeczy, które można by wymienić:
- gripy trochę się już wytarły,
- olej w przednich lagach bo chyba nigdy nie był zmieniany,
- tylna opona z 2000 km jeszcze pojeździ.
Przebieg ponad 20.000 km dokładnie nie pamiętam z powodu padnięcia licznika. Stan techniczny wg. mnie bez zastrzeżeń, wizualny można dopracować /trochę nieoryginalnych śrubek, nóżka i podnóżki można by pomalować bo farba zlazła itp. drobnych spraw/. Moto zadbane, wszystko łącznie z remontem było robione pod siebie ponieważ Husqvarna miała jeszcze pojeździć cały sezon 2015. Olej zmieniany statystycznie po 3000-4000 km.
Wszystkie części i uszczelki do wglądu + faktury na moje nazwisko.
Trochę starych części od poprzedniego właściciela – podnośnik. Dodatkowy filtr powietrza, olej do filtra powietrza, ok 2 l Motula v300.
Przy oględzinach możliwość zdjęcia baku. Możliwość transportu. Moto cały sezon garażowane.
Świeże zdjęcia za jakiś czas.
Reszta historii w linku z góry.
Cena: 13.500 zł
Tel. 600.264.438 lub pw.