Odp: 1 runda Bydgoszcz (16.05.2015)
w generalce też ma 0
[url]http://wyniki.motoresults.pl/?ik=10149&iz=1780&suma=ok&lang=pl[/url]
www.farmapomyslow.pl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » 1 runda Bydgoszcz (16.05.2015)
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
w generalce też ma 0
[url]http://wyniki.motoresults.pl/?ik=10149&iz=1780&suma=ok&lang=pl[/url]
Chyba chodzi o to ze startowal pierwszy raz i zdobywal dopiero licencje. Mi tez anulowali punkty z obu wyscigow
To chyba nie ma nic do tego. Pierwszy start mozna robic bez lic.
Hermes pewnie złożył protesty na wszystkich żeby dostać jakieś punkty... ;)
Franz awansował na 2gie miejsce :D
Może sędziował sędzia Gil? Skorygował wynik w doliczonym czasie.
szkoda, że nie da się zobaczyć czasów z poszczególnych kółek :-) Widzę też, że ścigałem się z Piotrem Salamonem hehe - burdel niezły :D
Tak sobie "głośno myślę" - może pozycja startowa powinna być wyliczana ze średniej 5ciu najszybszych okrążeń. W takiej klasie amator, różnice były minimalne:
1:14:348
1:14:533
1:14:647
1:14:669
myślę, że wtedy byłoby uczciwiej :-) bez "przypadkowego" kółka, które winduje na start o kilka pozycji w górę :P
szkoda, że nie da się zobaczyć czasów z poszczególnych kółek :-) Widzę też, że ścigałem się z Piotrem Salamonem hehe - burdel niezły :D
1 1:46.328
2 1:21.159
3 1:17.329
4 1:14.481
5 1:14.836
6 1:15.206
7 1:15.080
8 1:14.864
9 1:13.786
10 1:14.919
Tak sobie "głośno myślę" - może pozycja startowa powinna być wyliczana ze średniej 5ciu najszybszych okrążeń. W takiej klasie amator, różnice były minimalne:...
myślę, że wtedy byłoby uczciwiej :-) bez "przypadkowego" kółka, które winduje na start o kilka pozycji w górę :P
Jesli pozycja startowa byłaby przyznawana wg bzdur wypisywanych na forum, miałbyś szanse zdeklasować resztę grupy.
wali mnie to w sumie, grunt, że czas z poprzedniego roku 1:17 poprawiony na 1:13 :-]
teraz tylko ciężko trenować, popracować nad motocyklem i starać się urwać kolejne sekundy :-]
sekundy same się urywają jak zamienia się klepanie na forum w jeżdżenie (podobno)
To chyba nie ma nic do tego. Pierwszy start mozna robic bez lic.
Mozna robic, ale z tego co mowiono nam na egzaminie to bylismy traktowani nie jakos zawodnicy a "uczestnicy", ktorzy startujac pierwszy raz bez licencji nie sa klasyfikowani w generalce.
Tu notka w regulaminie:
1.27.1. Klasyfikacja końcowa Mistrzostw Polski S2 i Pucharu Polski C2 – indywidualna, oddzielna dla każdej klasy. Miejsce zawodnika w klasyfikacji końcowej (jak i w trakcie sezonu) wylicza się sumując jego punkty zdobyte we wszystkich rozegranych rundach (oprócz punktów z klasyfikacji „top-lap”). Przy równej ilości punktów decyduje większa liczba lepszych miejsc. W przypadku dalszych remisów, pod uwagę brane będą: najlepsze miejsce w ostatnim wyścigu, przedostatnim wyścigu itd. Dla klasy Amator oraz uczestników C2 Pucharu Polski nie przewiduje się prowadzenia klasyfikacji końcowej rozgrywek.
1.27.6. Uczestnicy rozgrywek Pucharu Polski nie uzyskują punktów do klasyfikacji sezonu jednakże punkty które uzyskali za miejsca zajęte w poszczególnych wyścigach nie są przyznawane następnym w kolejności zawodnikom.
dzwonilem sie dowiesziec. Jest tak jak piszesz uczestnik nie ma punktow. Podobno jest to zapis, ktory przyszedl z MX.
to w pp będzie wymiana pucharków? Bo się miejsca na podium pozmieniały.
Swoją drogą niezły b....
Nie. Miejsca zostaja! Tylko punkty nie sa liczone do generalki. Podobno taki przepis jest od dwóch lat. w wyscigach, supermoto i mx
Tak sobie "głośno myślę" - może pozycja startowa powinna być wyliczana ze średniej 5ciu najszybszych okrążeń.
Jest dobrze tak jak jest!
Kwalifikacje to jedno a wyścig to drugie.
W wielu mistrzostwach jest tak jak tu i to działa!
Nie. Miejsca zostaja! Tylko punkty nie sa liczone do generalki. Podobno taki przepis jest od dwóch lat. w wyscigach, supermoto i mx
Trochę niefajnie.
Od następnej rundy będę z licencją i co? Dodadzą mi tę punkty które teraz zabrali??
Nie sądzę :/
Strony Poprzednia 1 … 10 11 12 13 14 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » 1 runda Bydgoszcz (16.05.2015)
Wygenerowano w 0.047 sekund, wykonano 69 zapytań