136 Ostatnio edytowany przez KALI (2015-05-17 09:23:51)

Odp: 1 runda Bydgoszcz (16.05.2015)

Hermes niestety nie dojechałem. Wyskoczyła mi niespodziewana sprawa i nie dałem rady. Żałuje bardzo ale niestety siła wyższa. Bedzie jeszcze okazja i to mam nadzieje, ze prędzej niz pózniej.
Gratuluje wszystkim zwycięzcą i do zobaczenia.

EDIT: Czy 14 pytaniami potwierdzającymi dodanie tego posta ustanowilem jakis rekord? ;)

Albo ostRRRo albo wcale!

137

nie. Ja kiedyś za punkt honoru postawiłem Sobie że napiszę posta i myślę że grubo ponad 5 min wpisywałem te odpowiedzi aby dodać post.

KALI ;) żałuj tyle ci powiem

SMR 570 '01 ---> YZF 450 '07

138

A mi zawsze działa za pierwszym razem, może kilka razy za drugim. Mam tam auto uzupełnianie i tylko wybieram właściwą odpowiedz.

139 Ostatnio edytowany przez levis (2015-05-17 11:08:02)

Mnie zaciekawiła jedna rzecz - dlaczego zawodnicy mający silniki na wtrysku nie używają (a przymajmniej większość) quick shifterów ?

Jakby nie patrzeć na takim jednym okrążeniu biegi w górę przebija się kilkadziesiąt razy, a jak się przemnoży te kilkadziesiąt razy 0,1s, to można zejść z czasem.

Z moich obserwacji wynika, że Ci co nie mają quickshiftera przy zmianie biegów odpuszczają manetę.

Mając quickshifter można mieć ciągle manetę odkręconą do końca.

Ja tam PROsem nie jestem, ale wg mnie to ma sens :-)

PS

Po jednym poprawnym wpisaniu odpowiedzi na pytanie, wystarczy klikać F5, zamiast wpisywać 15 razy odpowiedź :-]

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

140 Ostatnio edytowany przez pol_lol (2015-05-17 11:09:16)

Dzięki Hermes za miejsce na tylnym siedzeniu ;-)
Niwy,dzięki za mega hotel ze złota pościelą niczym w amerykańskim teledysku.
Całej ekipie zielonego Golfa bez LPG za towarzystwo.
Klasie amator za liczne stawienie sie na starcie,oby tak co rundę!
Mega wyjazd :)

P.S
Levis mundralo,ja nie mam F5 w telefonie ;-)

141

Chaw, jednak Cię oszukałem. Mam filmik, na którym z 5 kółek jadę za Tobą, to będziesz mógł obejrzeć swój przejazd chociaż częściowo ;-)

W ogóle z filmików, które nagrałem:

- wolny trening lub klasyfikacja - nie jestem pewny - amatorzy
- klasyfikacja - amatorzy
- wyścig - amatorzy
- kilka z trybuny przy szybkim łuku - MP
- wywiad z 751
- przejście po padoku z motocyklami

jak znajdę czas, to wrzucę to gdzieś na net.

myjka ultradźwiękowa
Aprilia SXV 450

142

Chyba kwalifikacja? :-)

"Nie ma boga. Jest Mmmmotór!"
KTM SMR450 '13 #23

143

Zgadza sie :-)

Po obejrzeniu filmikow widac ile robie bledow. Nastepnym razem trzeba analizowac po kazdym przejezdzie :-)

myjka ultradźwiękowa
Aprilia SXV 450

144

[url]https://youtu.be/10JvF0Sdwu8[/url]

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

145

levis napisał/a:

Mnie zaciekawiła jedna rzecz - dlaczego zawodnicy mający silniki na wtrysku nie używają (a przymajmniej większość) quick shifterów ?

Jakby nie patrzeć na takim jednym okrążeniu biegi w górę przebija się kilkadziesiąt razy, a jak się przemnoży te kilkadziesiąt razy 0,1s, to można zejść z czasem.

Z moich obserwacji wynika, że Ci co nie mają quickshiftera przy zmianie biegów odpuszczają manetę.

Mając quickshifter można mieć ciągle manetę odkręconą do końca.

Ja tam PROsem nie jestem, ale wg mnie to ma sens :-)

PS

Po jednym poprawnym wpisaniu odpowiedzi na pytanie, wystarczy klikać F5, zamiast wpisywać 15 razy odpowiedź :-]

Odpowiem Ci najprościej jak się da :), bo co niektórzy wolą się skupić na szlifowaniu toru jazdy i podnoszenia umiejętności a nie na gadżeciarstwie :), które tak naprawdę może pomóc jak ma się umiejętności przynajmniej połowy stawki ME.

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

146

Maniek - praca zawiechy i tempo robi wrażenie. Wiele można zobaczyć. Gumy trzymają na dohamowaniach w zakrętach, drogowe nie mają jednak sensu :-]

Trawer - oczywiście chodziło mi o MP, bo mi to pomoże analiza i ciężki trening. Natomiast miałem na myśli, koszt, który jest niewielki (w porównaniu np. do kompletu opon), a efekt może być niezły ;-)

myjka ultradźwiękowa
Aprilia SXV 450

147

levis napisał/a:

Kilkadziesiąt na jednym kółku??? O Jezu.

Crazy pozdrawia
http://www.youtube.com/user/supermoto30

148

levis jak coś przysmaży to nie wiadomo czy to zjeść czy wyrzucić :)

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

149

Levis proszę Cię nie rań moich uczuć :), jak jakiś gadżet ma zastąpić komplet nowych opon :), i kto z MP wbija się w połowę stawki ME? ja nie wiem skąd Ty masz takie teorie. Dobra według mnie nie ma co prowadzić Dyskusji, i przy okazji dzięki wielkie chłopaki za wspaniałe towarzystwo , rywalizację i fajnie było choć gościnnie wystąpić na naszym podwórku.

Husqvarna FS 450 nr 99, CRF250R nr 999

150

Crazy napisał/a:
levis napisał/a:

Kilkadziesiąt na jednym kółku??? O Jezu.

Kilkadziesiąt to ja w samym terenie zmieniam,  tam to się ten szifter przydaje dopiero!

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021