1

Temat: SMC 690 Prestige- Pytanie ogólne/Crash Pady/ podwyższenie siedziska

Siema
No i nabyłem za radą drogich forumowiczów SMC 690 w wersji prestige. Sprzęt zasuwa że olaboga :) jest kozacki w każdym calu.
Mam jednak problem ze znalezieniem Crash padów do tego modelu. Są tylko na napęd a przydało by się również chronić owiewki i silnik. Są jakies domowe patenty na montaż takich zabezpieczeń?? Na allegro sa jakeiś uniwersalne z wystającym gwintem, ale do czego ten gwint wkręcić??
Temat nr. dwa.
Czy da się jakoś podwyższyć wysokość siedziska?? Chciałbym popróbować inne ustawienia a z tego co widzę w manualu  jedynie można twardość zawiasu regulować.
Temat nr. trzy
Jakieś specjalne wskazówki co do użytkowania? Jest to mój pierwszy motor po wyjściu z krzaków na asfalt i nie wiem czy czasem nie ma jakichś niuansów o których mógłbym nie wiedzieć.

Yamaha WR 400, KTM 690 SM Prestige

2

Odp: SMC 690 Prestige- Pytanie ogólne/Crash Pady/ podwyższenie siedziska

Szczupły, wybacz nie odpowiem na żadne z Twoich pytań, ale zaintrygowałeś mnie swoim sprzętem, możesz wrzucić fotkę Twojego motocykla i podać rok produkcji? - KTM 690 SMC Prestige.

3

rok 2007

4

w

5

nie mogę załadować zdjęcia ale konkretnie tego kupiłem [url]http://olx.pl/i2/oferta/ktm-smc-690-prestige-zarej-piekny-xtx-drz-950-CID5-ID6YkWz.html#:7ca26cb5e3[/url]

6

To jest SM vel Dziobal nie SMC ;)

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

Oj tam oj tam. Mówiłem że jestem świeży jeno szczypiorek na wiosnę :D

8

Co do crash padów, to te na ośki dają radę. Dokup tylko osłony na dekle silnika. Niebawem powinny się ukazać tu na forum. Ja mam w SMC jeszcze osłonę chłodnicy, ale ona jest pod plastikami, które u KTM-a są raczej śmiesznie tanie.
Wyższe siedzenie powinno być w Power Parts u dealera, ale taniutko nie będzie. Możesz też pod istniejące siedzenie zainstalować kawał gąbki ze starego siedzenia. Każdy tapicer to Tobie zrobi.
Co do zasad eksploatacji to: DEEEEJ MUUU, one to lubią;-)

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

9

Crash pady R&G czy jakies alternatywne rozwiązanie?
Korzystając z tematu o dziobalu, czy możecie polecić jakies krótkie klamki w rozsądnej cenie?

10

Te crash pady R&G coś mnie nie przekonują. Na moje oko bardziej kolidują z podudziem, niż mogą coś ochronić, ale mogę się mylić. Ma ktoś takie i testował na wypadek W?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

11 Ostatnio edytowany przez marcin_t (2014-10-17 09:58:30)

W polskich sklepach nie za bardzo idzie wygrzebać cos innego. [url]http://www.dkmotocykle.pl/crash-pady-slidery-przedniego-zawieszenia-rg-ktm-690-sm-690-duke-iii-08-enduro-p5511.html#[/url] chyba ze sa jakies uniwersalne? albo DIY...

12

Siemka, wielki brat czuwa :)
Widzę temat nie jest jakoś świeży, ale często obserwuje wejścia na naszą stronę z tego posta, co znaczy że crashpady są poszukiwane :)

Generalnie oferta R&G do motocykla KTM SM 690 - [url]http://www.rg-racing.com/browseBike/KTM/690_SM/All_Years.aspx[/url]
większość rzeczy jest pod zamówienie.

Generalnie polityka R&G jest taka, że każdy crash pad projektują pod konkretny motocykl. Przy pełnym wyposażeniu osłon, po ślizgu, wszystko powinno sunąć na crashpadach :)

13

Siema tuxkiller,

skoro sie odezwałeś to mozemy liczyc na jakis przyzwoity rabat? :)

14

Siema Szczupły,

Ogarnąłeś może temat regulacji wysokości siedzenia i ustawień  zawiasu?

pzdr

Szukam KTM SM 690 2008+ // 640 2006+