1 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2015-04-20 22:06:04)

Temat: [K] cewko-moduł ducati energia VOR 530 (husqvarna)

Jak w temacie, poszukuję cewko-modułu ducati energia do mojego VOR-ka (2002r.), prawdopodobnie padł mi bo silnik kuleje i wygląda jakby dostawał iskrę w różnych momentach. Dla pewności zamówiłem też stator z magnetem ale tego cewko-modułu nie było. Z tego co się orientuje w Husqvarnach bodajże 570 z tych lat były takie same. Może kto co ma na zbyciu w dobrej cenie. Oczywiście nowy też wchodzi w grę. Pzdr.

Fotka jak te ustrojstwo wygląda:
http://www.fmfrigerio.it/images/p005_1_00.jpg

EDIT: miałem dwie wiadomości, że na alledrogo jest, tylko, że kolo ma od 450 (w jego opisie jest, że i do 530 pasuje) i mimo takiego samego wyglądu jest podobno parametrami inny niż w 530 (tak wynika z manuala)

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

2

Odp: [K] cewko-moduł ducati energia VOR 530 (husqvarna)

Ten stator i regulator napięcia nie jest z husqvarny 570, ale z 610sm, ma wiecej cewek nawinietych  regulator ma wiecej kabli.
Jak nie jesteś pewien poprawnego działania swojego zapłonu to polecam najpierw wysłać go albo zanieść do sprawdzenia (koszt chyba 70zł) bo na chybił trafił wymieniać to szkoda kasy.

3

Może warto spróbować zamienić cewko-moduł na klasyczne rozwiązanie moduł + cewka ? :-)

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

4

ktoś wie jak wyglada sytuacja z zapodaniem cewkomodułu ze skutera? podobno ktoś tak robil

Husqa smr 570

5

Pewnie zmieni sie charakterystyka silnika, bo te chinole mają stały kąt wyprzedzenia zapłonu, a nawet jak mają zmienny, to nie taki jak chce husqa. Po następne to chyba w tych zaplonach nie ma impulsatorów (hsq) albo są czymś zastąpione, nie wiem. Chinole muszą mieć impulsator.

6

mechanik powiedział, że na bank to wina cewko-modułu. Stator z magnetem wymieniam bo miałem trochę modzony i chce wyeliminować wszystkie prawdopodobieństwa. Po wpisaniu numerów z cewko-modułu pokazywały mi się z 570. Wole mieć założone nowe lub na bank sprawne i mieć pewność. U nas nie ma nikogo co by to sprawdził. Pzdr.

CA Technology

7

[url]http://www.cyklo-motorelektryk.pl/[/url]

oni się zajmują takimi sprawami,  może uda się naprawić za nie wielkie pieniądze.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

8 Ostatnio edytowany przez n-man (2015-04-21 10:44:52)

ew. daj komuś do sprawdzenia żeby podpiął pod motonga

Husqa smr 570

9 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2015-04-21 19:11:01)

n-man już szukałem kogoś z okolicy aby podmianę zrobić tylko, że u nas deficyt na huśki, a tym bardziej na VOR-ki. Same katy lub japonia.  Już nie chodzi o kasę tylko o to, by to chodziło po ludzku. Poszukam nowego, dobrej używki, a ostatecznie wyślę do sprawdzenia/naprawy. Pzdr.

CA Technology

10

Wyślij i tak to będziesz miał pewność że to moduł. nie sądzę aby jakoś dużo plnów chcieli za samo sprawdzenie.

Huśka 510 sm + yzf 250 + busik na 3 moto + spore chęci do spalania etyliny

11

Up,
pisałem do tych z linku to chcą całe moto, a na razie taka opcja odpada...

CA Technology

12

jest jeszcze jedna firma ale nie pamiętam nazwy, chłopaki z fireblade.pl wysyłali tam elektronikę do naprawy i sobie chwalili, jak mi gdzieś wpadnie nazwa to ci tu podeślę.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

13

Up, up, up...

CA Technology