1 Ostatnio edytowany przez Szymura (2015-04-15 20:16:59)

Temat: Różnica w dacie produkcji na dowodzie a w rzeczywistości

Witam mam na oku pewna drz 400 z jak twierdzi wlasciciel 2005 roku. Jednak w dowodzie widnieje data 2001.
Wlascicie powiedzial mi o tym odrazu, informujac ze pewnie ktos przy sciaganiu moto z zagranicy robil jakiegos walka, a SM produkowano dopiero od 2005.
Przy wymianach wszystko dobieral do modelu 2005.

Prosze o pomoc

2

Odp: Różnica w dacie produkcji na dowodzie a w rzeczywistości

Pewnie podmieniona rama od S/E i tyle. Możesz bawić się w dochodzenie po nr. vin.
Ja bym takiego strucla odpuścił, ale to już zależy czy ktoś lubi mieć nasrane w papierach..

KXF 250 '14

3

Jeżeli to jest wersja SM to pierwszy wypust 2005.
Takie DRZ jak twoje zdarzają się często i wynika to z podmiany papierów lub ramy ponieważ dawca ich nie miał.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

4

Wasze opinie jeszcze bardziej namieszały mi w głowie. Najważniejsza sprawa to czy nie wkopie się w to moto na wieki bo później nikt go ode mnie nie kupi, czy bez problemu trafie na kogoś kto tak jak ja ma to w poważaniu.
Niewątpliwie plusem jest to ze sprzedawca mówi o tym otwarcie na dzień dobry, i jeździ tym moto jakieś 3-4 lata.
Mam dylemat bo maszyna naprawdę jest w mega stanie, 100% tego czego szukalem :/

5

Bierz i się nie czaj, ja bym brał jak sprżęt jest wporzo, najwyżej spróbuj potargować dobrze za te niedogodności.

6

Trafisz napalonego tak samo jak Ty jesteś teraz, jeżeli moto jest ok to kupuj i się nie przejmuj .

Litrowy Gixer

7

Warto tylko dokładnie sprawdzić wszystkie numery na policji i w serwisie. Ramy i silnika.
Bo jeden przypadek już tu był na forum z zamontowanym kradzionym silnikiem w DRZ.
Troszkę się gościu nalatał i na wyjaśniał całą sprawę.

Tutaj chyba było o tym pisane:
[url]http://forum.supermoto.pl/topic22599-nieciekawe-motocykle-na-allegroebay-p6.html[/url]

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

8

Jeśli cena OK (adekwatna) i stan - to bierz (średnio 2k mniej niż normalny rocznikowo) - natomiast jak gość krzyczy tyle samo co z fabrycznymi papierami to olej...
Średnio cenowo = ~9-10k , normalne papiery 11-13k (wiadomo - liczy się stan, dodatki, etc)

Dość często takie moto idzie z UK, gdzie w PL jest przeszczep ramy z papierami

Hardcore - it's more than music...

9

Dokładnie, moto pochodzi z Anglii.
Poproszę sprzedającego o nr silnika/ramy Jeśli wszystko będzie ok to chyba się skuszę