Odp: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
tak
kiedys exc 2x525 2x450 lc4 640 xt600
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 99 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
tak
co ile sie robi remont w ktm 640 03r.
i nie działa rozrusznik elektryczny , niby kreci ale odpalic nie idzie , z tym ze z kopa idzie odrazu pierwsze co przychodzi mi do glowy to szczotki
Szczoty, nie zacina się? Ostatnio kupowałem szczotki to za komplet dałem 12zł.
Chłopaki ile oleju lejecie do lag wp48(ktm660)???bo kupiłem 1l i zastanawiam się czy starczy???
Dokup jeszcze litr :) Poziom oleju ma być 25mm poniżej tych 4 dziurek w wewnętrznej rurze.
co ile sie robi remont w ktm 640 03r.
i nie działa rozrusznik elektryczny , niby kreci ale odpalic nie idzie , z tym ze z kopa idzie odrazu pierwsze co przychodzi mi do glowy to szczotki
Nie pamiętam jakie były objawy, ale częsta awaria lc4 z rozrusznikiem to padnięte sprzęgiełko jednokierunkowe.
Tak jak mowisz kompan ale wtedy rozrusznik się zacina i wtedy ciezko mu przekrecic. Taki objaw u mnie.
Jaki napęd oraz przełożenia polecacie do 660??aktualnie mam 16/38 i trochę mało elastyczny jest.na dwójce po mieście trzeba na półsprzęgle jeździć bo szarpie
Jaki olej silnikowy wlać do dziobala??
castrol 10w50 albo jakies katany tez moga byc
Dzięki :) ściągnąłem manuala i doczytałem się 10w60, takiego też zakupiłem Motula 7100. Pewnie będzie w porządku...
Kto miał do czynienia z zestawem naprawczym dolnego łożyska PDS i wahacza firmy All Balls? Dobre te łożyska są jakościowo czy szukać innych?
Ja miałem do czynienia z ALLBalls jeśli chodzi o łożyska główki ramy. Wszystko było tak jak powinno być. Ogólnie widziałem opinię kilku osób że narzeka na nie ale nie miałem się do czego doczepić. Teraz zamówiłem do WP uszczelniacze tej firmy i zobaczymy. Ogólnie jakbyś znał symbole i wymiary łożysk to możesz dobrać coś z NTN, FAG, FŁT (polskie dobre), wyjdzie dużo taniej niż dedykowany zestaw. Fakt jest taki że nie musisz szukać tylko masz podane na tacy.
nie wiem czy ntn itp robi pds. patrzyles orginal moze warto dołożyć kilka dyszek. robiłem jakies pól roku temu pdsa w sx 400 nie wiem czy przypadkiem nie kosztowal 160zł org
Łożysko PDS dolne:
GXSW 16.32 łożysko FLURO (z teflonem) 42zł
Simmering pds 25x32x7-2szt 4zł
Kraków sklep wama na centralnej.
Inne- pge16X tańsze bez teflonu
Informację zaczerpnięte z ktmracing. W swojej setce kupiłem zamiennik, a w 450 oryginał. Różnicy nie widać. Wahacza kupowałem oryginalne bo nie chciało mi się dobierać, ale nie powinno być problemu.
Strony Poprzednia 1 … 16 17 18 19 20 … 99 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Garaż » KTM » Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
Wygenerowano w 0.071 sekund, wykonano 63 zapytań