Odp: SM do 10 tys.
160 na 5" obręcz
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » SM do 10 tys.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
160 na 5" obręcz
z tym 160 na 5' to jakies potwierdzone info ? czy teoria internetowych terrorystów? ( czy ktoś co to pisze miał na mniejszej feldze opone 160 i twierdzi ze sie nie nadaje)
Miałem 160 na 4,5 i się jak nabardziej nadaje, kolanko i te sprawy. :) Należy też zwrócić uwagę jak się kapeć układa na feldze, typ opony też robi różnicę, sportowa guma inaczej się ułoży na obręczy a inaczej trapezowy turystyk :) Miałem też 180 na 4,5 i tragedia w prowadzeniu :D
mam u siebie dunlop qualifier 2 160, ledwo się mieści w wachaczu i na mikrony od łańucha ale podczas jazdy nie doswiadczyłem niczego złego(jeszcze nie testowana na maxa ze wzgledu na niskie temp) i tak zaciekawiło mnie to co tu piszecie, nie wiem czy mam się obawiać czegoś czy co
ja teraz mam 160 dunlopka slicka założony na ori 4.25 i po kilku jazdach całkiem dobrze się lata. Teraz moto w małym remoncie, więc testować dokładniej będę za parę dni ale się rozglądam za 5, bo mam piasty i szprychy co by drugi komplecik kół zrobić. Tylko mam dylemat bo 5.5 się zmieści i nie wiem, jaka była by lepsza tak co by później drugi raz nie rozplatać kółka.
chyba tylko ja chcę zmniejszyć kapcia, zamiast zwiększać :D
Myślę, że jakbyś miał moto przygotowywane tylko pod zawody i miał fele 4.25 to też byś myślał nad zwiększeniem jej
tak czysto z ciekawości - jak zmienia się uczucie jazdy przy zwiększaniu opony tylnej?
Jak dla mnie wstawianie zbyt szerokiej opony niż dedykowana nie bardzo zda egzamin, no chyba, że latasz po prostej. Węższa opona bardziej nada się w ciasne winkle ale musi być na tyle szeroka co by moto mogło oddać moc w pełni. Ja np nie zmieniam rozmiaru opony tylko felgi. W VOR-ku wersji RC jest ori 5", ja mam koło od wersji E 4.25", a 160 opona będzie miała właściwsze ułożenie właśnie przy 5", a nie w kształcie stożka jak teraz.
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » SM do 10 tys.
Wygenerowano w 0.043 sekund, wykonano 82 zapytań