Temat: Suzuki drz 400
Mam zamiar kupić na dniach Suzuki drz 400 w wersji sm , na co głównie zwrócić uwagę , jaki koszt jest remontu silnika ? Co jaki czas trzeba go robić ? I ogólnie wszystko na temat DRZ
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Suzuki drz 400
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam zamiar kupić na dniach Suzuki drz 400 w wersji sm , na co głównie zwrócić uwagę , jaki koszt jest remontu silnika ? Co jaki czas trzeba go robić ? I ogólnie wszystko na temat DRZ
1) najczęściej psuje się głowica- zaciera. Z wieli powodów ale z reguły z winy użytkownika. Warto przed zakupem zrzucić wałki
2) ślizg łańcuch czy nie wytarł już wahacza
3) kiwacza czy nie ma luzów
4) chłodnice są strasznie drogi
Dodatkowo można zobaczyć co tam w filtrze oleju się dzieje.
Reszta to tak jak w innych motocyklach.
Koszt remontu od powiedzmy tysiaka do kilku tysięcy- w najgorszych wypadkach 3-8tys. np. jak kupisz nową głowicę.
Ja w silniku zostawiłem koło 5tys. 20tys przebiegu podobno
po 20-30tys warto byłoby otworzyć silnik. Oczywiście będą stukać, pukać i działać poprawnie tylko zjadając duże ilości oleju. Co jak się nie pilnuje albo nie wie prowadzi do zatarcia głowicy.
Mallly - kompendium wiedzy o DRZ :D
Ja dodam tylko od siebie, ze to co przy wszystkich motocyklach: jak odpala na zimno i na ciepło, jak sie wkręca i jak chodzi silnik, czy nie kopci, jak wyglada (silikon, ślady wycieków oleju itp), czy prosty, nie ściąga, luzy (koła, główka ramy, wahacz..) stan tarcz hamulcowych i elementów eksploatacyjnych, szprychy (ja sie na tym złapałem z tylu, posłuchałem sprzedającego ze jest zrobione) no i wszelkie patenciarstwo ;)
Każda rzecz o której nie powiedział sprzedający a nie dyskwalifikuje motocykla w Twoich oczach jest dobrym powodem do zbijania ceny ;)
NO I NAJWAŻNIEJSZE, NIE NAPALAJ SIE PODCZAS OGLĘDZIN ! ;) bierz wszystko na chłodno żeby sie nie wpakować na minę ;) powodzenia ;)
Tu parę rzeczy do sprawdzenia :
[url]http://forum.supermoto.pl/topic14875-kupno-drz-p5.html[/url]
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Suzuki drz 400
Wygenerowano w 0.048 sekund, wykonano 80 zapytań