1

Temat: ktm 690 lc4????

Panowie witam wszystkich bo obserwuje forum od dobrych kilku lat,

właśnie pozbyłem się mojej ukochanej drz i wiem że dla mnie nie ma wyjścia i muszę zostać przy supermoto.

czytam to forum od kilku lat i na jego podstawie kupiłem 5 lata temu drz i teraz przyszedł czas się ujawnić bo jest potrzeba rady od Was :)
robię dziennie około 50km głównie po szosie. Moje zdolności serwisowe to smarowanie łańcucha i uzupełnienie oleju i głównie opieram się na swoim mechaniku. Z drz nie miałem wielkich problemów i tu wielki szacun dla tego gatunku

Z tego co poczytałem dla mnie najlepiej pasuje ktm 690 sm i chyba na tym się skoncentruje chyba że macie jakiś pomysł.
Chciałbym wydać 16-18tys ale jak będzie trzeba dobije do 20tys chociaż to będzie bolało
Raczej nie chce kupować starszego niż 2008 bo drz miała taki rocznik.
Może dziobak? ważne dla mnie by się nie psuł bo jazda na drz dawała mi tyle frajdy że nie wieżę że z lc4 będzie inaczej
Mieszkam koło Warszawy i raczej daleko nie mogę się wybrać bo mechanik ze mną nie pojedzie
Może macie jakieś rady - będę wdzięczny.

2

Odp: ktm 690 lc4????

dozbieraj do 20k i szukaj 690 smc , będzie Pan zadowolony :)

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

3

b0unceR napisał/a:

dozbieraj do 20k i szukaj 690 smc , będzie Pan zadowolony :)

dzięki - tego się obawiałem - będzie boleć :)

4

SMC będzie najlepszą opcją, tylko tak jak bouncer napisal 20 trzeba polożyć, taniej dostaniesz dziobala, ale niektorzy twierdzą, że dziobal to nie supermoto

5

kabat napisał/a:

SMC będzie najlepszą opcją, tylko tak jak bouncer napisal 20 trzeba polożyć, taniej dostaniesz dziobala, ale niektorzy twierdzą, że dziobal to nie supermoto

dla mnie dziobal jest ok - a jak jest z jego serwisem? podobnie jak smc?

smc to rok produkcji od 2008?

a dziobal do 2008?

6

2007

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

7 Ostatnio edytowany przez kwkm (2015-03-28 20:00:13)

Dziobala lepiej kupic po 2008r pierwsze jednostki 690 miały problem z uszczelkami pod głowicą.

SMCR AKR

8

No tak, ale skoro jakaś sztuka dotrwała do dziś, to znaczy że problem został usunięty prawdopodobnie na gwarancji.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

9

Jeśli to tylko kwestia uszczelki i została wymieniona, to ok. Jeżeli coś innego powoduje jej uszkodzenie i został usunięty tylko skutek a nie przyczyna, to gorzej.

SMCR AKR

10

kwkm napisał/a:

Jeśli to tylko kwestia uszczelki i została wymieniona, to ok. Jeżeli coś innego powoduje jej uszkodzenie i został usunięty tylko skutek a nie przyczyna, to gorzej.

czyli jednak rok min 2008? wolę nie ryzykować

11

IMO po prostu bezpieczniej 08' w górę.

SMCR AKR

12

już 4 dni bez moto więc muszę zacząć działać. Nie za bardzo chce się ruszać za mazowieckie bo nie mam kogo zabrać kto się zna na moto ale widzę że może nie być wyjścia....

Będę wdzięczny jak mi pomożecie ocenić tą ofertę:

Ze zdjęć raczej słabo widać:
[url]http://olx.pl/oferta/ktm-690-supermoto-ideal-2009-CID5-ID98WEH.html#d0f2062e21[/url]

13

link powyżej już nieaktualny

takie coś znalazłem z Częstochowy u handlarza - macie może jakieś spostrzeżenia - będę wdzięczny za info
cena mało sympatyczna

[url]http://otomoto.pl/ktm-smc-sm-690-sm690-duke-super-igla-M4143238.html[/url]

14

malpa23 napisał/a:

link powyżej już nieaktualny

takie coś znalazłem z Częstochowy u handlarza - macie może jakieś spostrzeżenia - będę wdzięczny za info
cena mało sympatyczna

[url]http://otomoto.pl/ktm-smc-sm-690-sm690-duke-super-igla-M4143238.html[/url]

Sprawdź numer vin.
Ogólnie szkoda że jest pęknięta szybka od licznik.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

15

Sprawdź numer vin./quot
Ogólnie szkoda że jest pęknięta szybka od licznik

dzieki - nie zauważyłem tej szybki - może być przez to nieszczelny
poprosiłem ich już o vin