1

Temat: Buty cross a zmiana biegów

Witam serdecznie,

Kochani mam pytanie dla większości z Was pewnie bardzo błahe, ale dla mnie to poważny problem. Jestem szczęśliwym posiadaczem SM 610 ie. Mam też piękne buty crossowe które kupiłem żeby zadbać o bezpieczeństwo latania. Niestety mam też problem, nie jestem w stanie zmieniać biegów w tych butach. Odstęp pomiędzy dźwignią a podnóżkiem wręcz uniemożliwia wstawienie tam nogi. Co mogę zrobić? Istniej możliwość regulacji czy rozejrzeć się za inną dźwignią, na przykład od jakiegoś cross-owego ktm-a?

Proszę pomóżcie,
Paweł

2

Odp: Buty cross a zmiana biegów

mozna regulowac

3

dźwignię masz na frezach, można ją regulować góra dół - jeżeli o to Ci chodzi

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

4

No ja też się zastanawiam jak mozna zmieniać biegi w butach crossowych. Kupiłem buty oneal i szczerze ..... sa twarde ze masakra.  Wiem ze maja chronić kostkę... ale myślałem, że będę mógł zmieniać biegi na wyzsze bez odrywania pięty od podnóżka ... Też tak macie ??

5

Może to kwestia O'neal-i :p Ja mam clutch-e :)

6

To tylko kwestia odpowiedniego ustawienia.

Litrowy Gixer

7

Przestaw dzwignie na wieloklinie. Ja w alpinach nie mialem problemu a do gaerne musialem mocno dzwignie przestawic

8

Typowy problem, ustaw dźwignię trochę wyżej. Jak się  przyzwyczaisz to będzie git i nie będziesz chciał w zwykłych laczkach jeździć.

TERROR KITTY CREW

Nienawiść do skuterów tak zostałem wychowany.

9

Jak kolega pisze : o jeden ząbek w górę na wieloklinie - powinno być ok
Można też kupić dłuższą dzwignię...

Hardcore - it's more than music...

10

Też jak wsiadłem na drezyne w tych ortopedycznych butach to myślałem że mnie poskręca. Ale tydzień czasu, dźwignia ząbek w górę i teraz jest pełnia szczęścia :)

FZ6 -> FZ1 -> Daytona 675 -> Tuono V4R APRC -> Street Triple R ->  DRZ400SM -> MT09 Street Rally ->KTM690SM

11

Na początku łatwo nie jest, ale teraz nie wyobrażam sobie jazdy bez odpowiednich butów.

Kawasaki KX250F