1

Temat: lagi,pytanie odnośnie zmiany z enduro na cross

Witam,od może 2tyg mam kawasaki klr 650 97' i od samego początku chodziła mi po głowie zmiana przedniego zawieszenia na takie jak w crosie a znalazłem kupca na te moje. I teraz pytanie czy ktoś coś takiego już robił? Boje się że tylko stracę pieniądze i nerwy. Prawdopodobnie wiąże się z tym zmiana zacisku hamulcowego ale co z resztą? koło,ślimak licznika,pułki(zespolone ze stacyjką)?
Proszę doradźcie coś pakować się w to czy zostawić tak jak jest?

2

Odp: lagi,pytanie odnośnie zmiany z enduro na cross

skoro po 2 tygodniach chcesz zmieniac zawieche to radze zmienic motor.

https://vimeo.com/128136519

3

Moim zdaniem gra nie warta świeczki.

TERROR KITTY CREW

Nienawiść do skuterów tak zostałem wychowany.

4

To zalezy jaki jest koszt tej operacji i po ile graty. Przypuszczam ze zawias pasowalby od klx650r. Trzeba porównać wymiary lozysk itp i wtedy myslec.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

5

Przy takich operacjach i przy takiej wiedzy jak twoja najlepiej wpierw zrobić nowe zawieszenie a dopiero później sprzedawać stare.

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

6

Prawdopodobnie odpuszcze i zostawie stare.hacker tak by było najprościej ale chętnego na moje zawieszenie mam tylko do poniedziałku,z drugiej strony można zrobić i wystawić na sprzedaż później.
Ale zdrowy rozsądek mi podpowiada że tom jednak będą większe koszta niż mi się wydaje.Dzięki za pomoc.

7 Ostatnio edytowany przez vlo (2015-02-28 11:03:43)

sprawa nie jest skomplikowana. musisz usiasc i pomierzyc. koszt robocizny jak nie bedziesz robil samemu to okolo 200zl. dochodzi koszt czesci. gdzies znalazem kiedys jak robilem swoja ze pasuje zawieszenie od xr650r. tu masz strone na ktorej sa wymiary lozysk [url]http://www.allballsracing.com/index.php/forkconversion[/url] . wyaierasz od czego chcesz wsadzic zawieszenie i jedziesz. koszt zawiechy z polkami to od 1k przy crf i 1,5 przy sxv. do tego mozesz zaadaptowac swoje kolo (wliczone w koszt przerobki), czyli dodatkowe tulejki pod twoja oske (bo jest ciensza) albo wziasc kolo od crfy albo sxv. obecnie na olx mozesz znalesc czesci od powybuchowych sm np huski smr tez podejdzie i jak sie dogadasz to wyrwiesz caly przod w rozsadnych pieniadzach. zbieram sie do foto relacj z konwersji swojej xrki to bedziesz mial caly opis.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

8

Z crf zawiecha to słaby pomysł bo te sprzęty jednak znacząco różnią się wagą.

9

a widziales jakiegos wyczyna o masie 170kg? kazdy zawias bedzie trzeba zrobic a zawias od crfy jest zrobi najlatwiej. ja wlasnie ze wzgledu na mase moto kupilem tez zawias od sxv.

Honda XR650R w jedynej słusznej wersji SM - SXV Forks, Magura caliper
Honda CRF150F
Honda CRF70F na małych brudasach
Honda CRF50F na maleńkich brudasach

10

Temat jest do ugryzienia ale puki co odkladam go. Najwiekszy problem to polki dobrac takie ktore chciałbym miec ze stacyjka. Temat mysle latwy zawsze mozna tokarzy o pomoc prosic ale dobrac wszystko to wymaga czasu.Teraz mam polki z dziura o srednicy 40mm a wiekszosc jest o ponad centymetr wieksza, tokarz tu nie pomoze bo niema juz co poszerzać.

11

To nie podlega dyskusji ze polki trzeba zmienić :) tokarz to ci pomoże co najwyzej dotoczyc tulejki do kola i ewentualnie sztuce przerobi jak okaże sie za dluga.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

12

zamiast bezsensownie ładować kasę w błoto, zrób sobie porządny remont zawieszenia, koszty pewnie wyjdą podobne może trochę większe ale przynajmniej masz pewność że zamierzony efekt osiągniesz.

- Jeśli dziekan nie odwoła swoich słów do  jutra to wypierdalam z tej uczelni
-- A co takiego powiedział dziekan??
- "Wypierdalaj z tej uczelni!!"

13

No zawsze sie znajdzie cos do zrobizrobienia.na chwile obecną wydaje mi sie ze najlepszym dawcą byłby klx 650 teraz nic nie bede kombinowal moze po sezonie