1 Ostatnio edytowany przez GodlesskiAdam (2015-03-04 22:09:07)

Temat: KTM 690 sm porady przy zakupie

witam, byc moze byl taki juz temat, ale trudno.
A wiec akcja jest taka ze wybieram sie lada dzien na ogledziny i ew. zakup motocykla KTM 690 SM z 2008 roku. Chcialbym sie dowiedziec od kolegow czy jest na co zwracac szczegolna uwage ? Poza ogolnym wygladem i historia na co moge golym okiem spojrzec i zwrocic uwage.
Dzieki i pozdo
AG

ps witam serdecznie wszystkich, dopiero co dolaczylem do forum.

<<<<Live Fast. Die Last>>>>>

2

Odp: KTM 690 sm porady przy zakupie

Pokaż link do tego dziobaka.

3 Ostatnio edytowany przez GodlesskiAdam (2015-03-04 23:38:29)

nie mam go aktualnie na linku zadnym... tak ogolnie chcialem sie dowiedziec ... ktos cos ? jak znajde linka to wkleje ... pozdro

4

podstawa to dobrze sprawdzić dokumenty
sprawdzić vin w serwisie i na policji

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

5

no tak tak to wazne !, ale ze strony technicznej ? dzwiek silnika, stan amorow, klocki tarcze no nie wiem, albo jakis fakt ktory ewidentnie wskazywalby na dokladna diagnostyke sprzetu :) dzieki

6

Ograniczniki na Polkach sa dość delikatne, u mnie przy upadku(zapomniałem nóżki rozłożyć) upadł i ogranicznik sie złamał,  niech cię nie przestraszy dźwięk Silnika którzy brzmi jakby miałby sie zaraz rozlecieć na seryjnych wydechach

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

7

okej, on z tego co wiem jest na podwojnym wydechu akrapovic, wiec dzwiek jest pewnie konkretny :) kurcze mam nadzieje ze bedzie wszystko okej i go wezme i bede smigal zaaaaaaaaaraz :)

ktos cos jeszcze ? :) bo jak narazie maaaalo

pozdro

8 Ostatnio edytowany przez Edd (2015-03-05 19:02:37)

Tarcze hamulcowe sprawdź,sprawdź czy nadmiernie nie stuka kosz. Poogladaj sobie filmiki na yt jak brzmi na tych wydechach,żeby miec jakiś punkt odniesienia. No i najlepiej weź ze sobą mechanika albo jakiegoś znajomego,który ostudzi twoje emocje.

Odpal na zimnym i na ciepłym.

9

a tablica rejestracyjna jak powinna byc zamontowana ? na takim dlugim stelazu siegajacym az nad tylne kolo, czy zaraz pod siedzeniem razem z kierunkiem ? jedni maja tak drudzy innaczej ?

10

Zgodnie z prawem to pod nie większym niż w ustawie kątem. Być widoczna i mieć podświetlenie.

11

oryginalnie jest na takim plastikowym 'ogonie',ale możliwe że ktoś to zmodyfikował.

12

Dobrze zrobił, bo tobzbedny plastik ktory tylko szpeci

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

13

czyli jak nie ma na "ogonie" to cos kombinowane bylo ?, ale jezeli jest jakas modyfikacja natomiast jest pod odpowiednim katem oraz oswietlona to jest okej ? bez podswietlenia troche nielegal tak ? a gdzie jest wybity jakis numer vin, czy cos takiego ?

14

vin na głowce ramy.    to musisz miec aż  tak przepisowy motocykl ?  pisales cos o akrapach nie bedą db trzymac napewno :)   olej sprawe rejestracji. kazdy normalny wlasciiel ktma jakiego by nie bylo przerabia ocowanie tablicy czy to exc czy lc4,

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

15

haha no wiem wiem ale chcialem wiedziec co i jak :p pewnie ze nie bede sie przejmowal jakos bardzo jak blacha jest przykrecona... no akrapy tak jak mowisz pewnie ladnie pluja . mam nadzieje ze bedzie wszystko git i zaraz jak slonce przygrzeje odpalam i dziobie !