Temat: ktm lc4 supermoto, mały projekt
witam
Chciałem pokazać swój motorek, jako ze tylko się przywitałem jakiś czas temu.
Moja pociecha to KTM LC4 640-E z 2001 roku, jak mniemam kiedyś przerobiony na supermoto i takiego go kupiłem kilka lat temu.
jesli chodzi o sam motor to kupiłem go pod wrocławiem, jak sprawdzałem wszytko było spoko( nie mój pierwszy motor, wcześniej kilka crossów było). wyglądał i chodził bardzo ładnie. Jednak przy pierwszej jeździe dłuższej, zatkał sie przewód olejowy, wywaliło uszczelkę i silnik sie posypał.:( okazało sie ze przewód był zagięty w dziwnym miejscu:(, ogólnie w ktm co chwile coś nowego się psuło. wiec nie miło
Wiec tak wymieniłem cała górę silnika, wał z tłokiem i wogóle, . oprócz tego gaźnik mikuni bst 40 był, trochę wymęczony, wymieniłem na taki sam tylko modyfikowany. poprawiło sie mu po tym.
zamontowany sportowy filtr powietrza
wymieniony wydech (był jeszce z enduro) na wydech ktm supermoto z lc4, bardzo ładnie chodzi:)
zmieniłem tył, bo lampa przepalała sie co 15 min
amortyzator centralny tez z supermoto wymieniłem
w silniku tylko rozrząd mi został do wymiany, w tym roku
Jak na razie motocykl chodzi bez większych problemów, przejechałem nim w sumie do chorwacji i z powrotem (3500km) i do słoweni(1500)
bardzo przyjemnie się jeździ, (byle nie po autostardach), jako ze ma wibracje lekkie:) to śrubki sie gubią tylko czasem:)
w tym momencie trochę wizualnie przerabiam, okleiny( nie te naklejki co na zdjeciu) ich juz nie ma itp. jak będzie gotowy to podrzucę zdjęcia
nie powiem ze jest najszczęśliwszym motorem jaki miałem, ale jakoś go lubię, no i R6 szwagra na światłach brałem:)