31 Ostatnio edytowany przez DanielLaskowski99 (2015-02-15 19:43:24)

Odp: Honda cr 125r pomocy

a mam pytanie co do gaźnika bo mi go przelewa a jak przelewa to znaczy że pływak jest źle ustawiony (odgięty/dogięty za bardzo na blaszce bo niema regulacji tam) i znalazłem w książce serwisowej jak ma być odległość pływaka mierzona od krawędzi gaźnika [url]http://www.keustermans.nl/2006CR125R.pdf[/url] tutaj jest link kartka o numerze 105  numery piszą po lewej i prawej stronie w dolnych rogach i pytanie bo angielskiego nie znam, i tutaj nie wiem jak to mierzyć bo tego urządzenia nie mam co na zdjęciu a nie wiem czy dam rade zmierzyć to suwmiarką i jak by dało rade to mam go docisnąć czy do góry nogami go mierzyć w jakiej pozycji pomożecie? :)

Motoryna->Skuter4t(CHINAPOWER)->DerbiSenda50(SM)->YamahaTzr50(stunt)->(OBECNIE)HondaCr12504r.

32

sprzęgło ciężko się wciska a wiem że i tak mam je do wymiany i za miesiąc lub dwa je wymieniam i pytanie czy jak kupie komplet EBC model DRC bodajże z stalowymi przekładkami to będzie lżej chodziło ? a jak nie to jakie sprężyny kupić żeby lekko chodziło, bo widziałem na facebook'u że 666 włożył do swojego exc300 oryginalne ktm sprężyny i lekko mu chodziło będzie to samo w hondzie? :)

Motoryna->Skuter4t(CHINAPOWER)->DerbiSenda50(SM)->YamahaTzr50(stunt)->(OBECNIE)HondaCr12504r.

33

stuków niema tylko mi się zdawało na tych niskich obrotach ;) sprzęgło już chodzi lekko jedynie te obroty jak dostanie naprawdę po dupie to wtedy nie trzyma obrotów wiecie co to jest jak by było lewe zawsze by obrotów nie trzymał

34

co to znaczy po dupie
pisze bardziej szczegółowo bo wszystko ma znaczenie

nie trzymanie obrotów to skutki albo zbyt ubogiej mieszanki albo przegrzania silnika, jeżeli masz wbitą tuleję to ona bardzo pogłębia te objawy

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

35 Ostatnio edytowany przez DanielLaskowski99 (2015-02-23 00:44:32)

po dupie to chodzi mi o to ze mocno krecilem ja dalem w palnik i mam wbita tulei :) na 5l wachy daje 150ml oleju