1

Temat: Gdzie i czy kupic Mz Sm 125

Witam,moje doswiadczenie to aprilia rx 70 (3,5roku).
Sprzedalem ją i zamierzam kupic Mz Sm 125.
Zastanawialem sie glownie nad 4 suwami aby malo palily,byly bez awaryjne no i w miare mocne jak na 4t.
Myslalem na yamaha xt lecz kazdy mi odradzal ponoiewaz brak chlodnicy,5biegow,v-max 110.
Gdy dowiedzialem sie o Mz Sm 125 wiedzialem ze to jest to.
Jezeli mozecie to powiedzcie cos wiecej o niej,to oc wiecej i czy warto.
Mam do przeznaczenia 5000zł.
Nwm gdzie szukac...
Pomozecie mi znalezc jakas zadbana sztuke w tej cenie :)?

2

Odp: Gdzie i czy kupic Mz Sm 125

Za taką kasę znajdziesz fajną i zadbaną MZ. Ma bardzo fajny silnik,  do XT nie ma nawet co porównywać. Jednak i tak polecam 2t, bo teraz sobie już nie wyobrażam powrotu do 125 4t ;)

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

3

A moze ktoś mi powiedziec,poradzić gdzie szukać motorkow ?
Jak narazie na olx i allegro są tylko 2 sztuki :/ Nigdzie nie moge znalezc..:/Moze ktos ma na sprzedaz?

4

Gdybym szukał 125 dla siebie brałbym DT. Daje sporo radości a tego szukam w motocyklu. O MZ125 tylko czytałem ale opinie raczej pozytywne. Musisz się uzbroić w cierpliwość jak chcesz coś wyrwać na allegro albo pojechać do niemca i brać:
[url]http://skroc.pl/ddfb4[/url]

dabljuer250x

5

MZ 125 dobry ale słaby sprzęt :(

Drive only as fast as              Kawasaki KX 125 98 (sold)
you have it under control        HONDA CRF 450R HM

https://www.facebook.com/uncatchblevideos

6

Wiem ze mz sm 125 to 4 suw no i w porownaniu do najszybszego supermoto 2t czyli Dt 125 jest o wiele slabsze jednak to nie jest jakas supeerr wielka roznica z tego co wiem a mi wystarczy jak bedzie szlo na kolo tak jak ida na yt 1,2 i niektorzy nawet 3 i te 120-140 na godzine przy niezlym przyspieszeniu. Jest to podobno najmocniejsza 125 4T.Mialem 2T i wiecej nie chce :)
Jak mozecie to pomozcie mi znalezc jakies ofertymz w polsce :/
Oczywiscie wypowiadajcie sie tez na temat mz :)

7

oj z jazdą na kole może być problem, chyba że dasz jakąś ogromną zębatkę na tył. Kolega miał, jeździłem i wiem.

Drive only as fast as              Kawasaki KX 125 98 (sold)
you have it under control        HONDA CRF 450R HM

https://www.facebook.com/uncatchblevideos

8

Na seryjnych zębatkach do pionu byłem w stanie ją postawić tylko na 1 i przynajmniej z początku był z tym duży problem, później zresztą nie było dużo lepiej, a taka DT wstanie bez problemu.

Moim zdaniem po 3 latach na MZ i kilku miesiącach na DT
MZ jest mocna jak na 125 4T, ale słaba jako supermoto
Decyzja należy do Ciebie ;>

MZ SM 125 & DT 125 RE

"Żadne zakazy nie zniszczą Naszej pasji"
"WRC is for boys, group B was for men"

9

wiem ze w porownaniu do Dt to slaba ale mi chodzi o koszty eksploatacji..
Dt tlok 2 razy w sezonie a najdluzej bez zmiany maks ale to maks 2 sezony zepwene przy spalaniu okolo 7litrow.
Mz malo pali,ni psuje sie tak jak 2 suw znaczy nie zuzywa:/ Tylko nie moge tej mz znalezc .. ale i tak ja kupie :/ Pliss pomozcie znalezc cos

10

Kto Ci takie bzdury wmówił , że tłok w dt 2 razy z sezonie? Oo

Może mylisz motocykle , bo wyżej napisałeś , że dt'ka to najmocniejsza 125 w 2t , a w prawdzie jest jedną z najsłabszych , gdy porównasz z ktm , husqa czy jakimiś full crossami

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

11

Nie myle,no ale w sumie racja,husqa i ktm sa lepsze :/ Ale to juz chyba 2 najlepsze marki jezeli chodzi o corssy enduro i supermoto.
Zostane chyba jednak przy tej Mz .
Tylko gdzie to k***a kupic :/

12

Polecam wejść na taką stronkę jak polska jazda, a następnie wybrać MZ SM 125. Wiele użytkowników w swoich profilach ma info o chęci sprzedania.

Robię krok w tył, by zrobić dwa do przodu..

13

na Polska jazda jakies nawet są ale nie ma ladnych :/ Dosyc znisczone i wiekszosc rocznikow ponizej 2004..Ja bym raczej chcial od 2005 w gore..Da sie sprawdzic czy na forum ma ktos mz sm ? Nowy tu jestem :/

14

To gdzie jeszcze szukać ?
Moze skad sprowadzic ? Jakies ofery ? Takie zeby sie oplacalo? A moze ktos z was ma ?