1 Ostatnio edytowany przez luqasss (2015-02-13 12:37:00)

Temat: Kupię KTM 690 SMC

Witam forumowiczów.

Jak w temacie. Kupię KTM 690 SMC najlepiej od razu z akcesoryjnym wydechem i wgranymi mapami. Cena adekwatna do stanu - do 24 tys zł. Jestem z okolic Rzeszowa. Oferty PW.

PS. Przy okazji zapytam, ponieważ nie miałem okazji jeżdzić konkretnie na 690 natomiast jeździłem na 640 LC4. Co mnie uderzyło to straszne drżenie od silnika które było czuć wszędzie cała rama, siedzienie, kierownica. Było ono na tyle silne, że aż uciążliwe. Pytanie czy podobnie jest w 690 SMC czy ten egzemplarz był jakiś "wadliwy, zużyty" i tak niosło po ramie.

KTM 690 SMC 2011  (EVO I + Akrapovic)

2

Odp: Kupię KTM 690 SMC

kazda 640 625 i 666 maja takie wibracje.

ktm 640 06r

kiedys exc 2x525  2x450 lc4 640 xt600

3

To była jedyna rzecz, która mi może nie przeszkadzała ale wadziła. Bo rozumiem, że jest jeden gar itd  ale żeby aż tak? Czyli w 690 będzie lepiej ? No to ufff.

4

690 jest lepsza w tym temacie, ale rzędowa szóstka to to nie jest.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

5

No zdaję sobie z tego sprawę do tej pory miałem plastiki, a to Z750, a to 600R, później 636 w stuncie. Długo chorowałem na 990 SMR ale po opiniach, oczytaniu się testów, forów jednak padło na 690 SMC (wypady codzienne po robocie na odstresowanie się) plus drugie moto w późniejszym czasie na weekendy to będzie chyba to.

Także jakby ktoś miał namiary na zadbaną sztukę to chętnie.

6

Jak nadal szukasz to pisz na PW

7

Jak masz mieć 2 moto to przejedź się jakimś wyczynem typu EXC CRF WR i zastanów się czy nie wolisz czegoś lżejszego. Ja popełniłem ten błąd i kupiłem LC4 bo miało być uniwersalne, a co jest do wszystkiego to do niczego... LC4 można porównać z pracą zagęszczarki do betonu ^^

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

8 Ostatnio edytowany przez gierwi (2015-02-17 14:15:37)

Nic osobistego, ale k***a, już nie mogę czytać przekonywania że jednak wyczyn to jest to, bo Lc4 jest za bardzo uniwersalne. Kolega chce Lc4 690 i pewnie zdaje sobie sprawę że jest ok 20 - 25 kg cięższe niż wyczynówki, ale może nie chce wymieniać oleju co tydzień i tłoka raz na sezon. Znam opinię w drugą stronę kolegi Pączka który miał okazję przejechać się moim Lc4 690 na torze w Toruniu. Stwierdził że jest trochę większy i cięższy niż jego SMR 450, ale zapierdala i prowadzi się nadspodziewanie dobrze w porównaniu do krążących opinii i tego czego się spodziewał. Jechał bez terenu, ale prawdę mówiąc teren dla SM to nie motocross ani przeprawówka, prawda? No to teraz pytanie ilu potrafi tego Pączka dogonić, że muszą mieć wyczyna od razu?
Moja opinia jest taka że nietrafiony zakup potrafi dożywotnio zniechęcić do danego rodzaju motocykla. Kolega kupi wyczyna, wtopi ileś kasy i okaże się że to nie to. A potem będzie wszystkim opowiadał że SM są chujowe na maksa. I tyle.

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

9 Ostatnio edytowany przez kwkm (2015-02-17 14:51:09)

Gierwi wie co mówi, miał wyczyna i przesiadł się na smc.

IMO wyczyn ma rację bytu jeśli używa się go tylko/w większości na torze. Do reszty innych spraw lc4 każdego zadowoli.

Sam miałem yz 450 f, co prawda na brudasach ale nie widziałbym go u siebie w setupie SM.

SMCR AKR

10

Szukaj SMC, na ulice nie ma lepszego supermoto ;)

Ze znalezieniem nie pomoge...  lepiej teraz szukac, zaraz cieplo sie zrobi i beda sprzedawac sie jak cieple bulki...

11

gierwi napisał/a:

Nic osobistego, ale k***a, już nie mogę czytać przekonywania że jednak wyczyn to jest to, bo Lc4 jest za bardzo uniwersalne.

Mam to samo jak czytam o tych "wibracjach" w LC4

KTM LC4 620SC

12

Miałem okazje sie przejechac 640 w najnowszej budzie i powiem ci ze tam drżenie było mega większe i mocy dość sporo mniej

Ktm 690 SMC R (4sztuka :D
Can-Am Renegade 1000
Honda Crf 250

13

adrian2410 napisał/a:

Mam to samo jak czytam o tych "wibracjach" w LC4

Bo może LC4 nie wibruje?

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.

14

Ja u siebie w LC4 nic nie czuje moze dlatego ze przesiadlem sie z DR 650 ;D

15

ja jak miałem KX-a w SM i robiłem traski po 300km (tylko asfalt i prędkość przelotowa 110km/h) to dopiero były wibracje, po zejściu z moto człowiek wyglądał jakby miał delire albo tańczył jaki dziwny taniec hehe
Miałem okazję przejechać się LC4 co prawda na brudasach ale na asfalcie i wcale wibra nie była taka duża, może i było trochę czuć, ale była znośna i nie przeszkadzała (a może to od kostek na oponach)

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology