451 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2015-02-11 20:28:33)

Odp: Regulamin 2015

karol128 napisał/a:

Z tym pomiarem to wyjdzie w praniu - bo różnie to może być. No ale jak coś to można będzie ogranicznik manetki montować:)

45 od osi motocykla. Widze ze juz idzie znowu po polsku czyli kombinacje! Pamietajcie ze sedziowie na pomiar moga zabrac motocykl w kazdym momencie trwania zawodow np. Zaraz po treningu kwalifikacyjnym.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

452 Ostatnio edytowany przez konrad1f (2015-02-11 20:32:01)

karol128 napisał/a:

Nie no zapis wyklucza ale prawdę mówiąc to  chyba od długiego czasu nie zdarzyło się aby ktoś na takim zestawie wystartował.

wreszcie ktoś przeczytał i skumał zapis ;)
tylko właśnie chyba wszystkim chodziło o to aby w klasie amator można było lecieć m.in. na 17/21(19) ;)

a jeszcze pytanie - ma ktoś z Was długie włosy?
mnie na WMMP zawsze jarał widok damskiego warkocza spod kasku a teraz dupa :D

BMW G650X sprzedam https://sprzedajemy.pl/bmw-g650x-moto-g-650-x-challange-koscian-4-6bea9f-nr70293039

453 Ostatnio edytowany przez karol128 (2015-02-11 20:41:03)

45 od osi motocykla. Widze ze juz idzie znowu po polsku czyli kombinacje! Pamietajcie ze sedziowie na pomiar moga zabrac motocykl w kazdym momencie trwania zawodow np. Zaraz po treningu kwalifikacyjnym.

A jak tu nie kombinować skoro głośność da się zweryfikować dopiero na zawodach. Wiem, że niby można na innym db-mierzu ale jak pokazuje praktyka co urządzenie to inny wynik:).

454

Urzadzenie ma byc legalizowane wiec na kazdym powinno wyjsc tak samo. Wazne zeby nie bylo to robione w pomieszczeniu. Jedz na obojetnie jaka stacje kontroli pojazdow i zmierz. Pamietajcie tylko zeby wydech byl dobrze rozgrzany a nie zimny.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

455

Niby tak ale osobiście  znam osoby którym wychodziły dosyć duże różnice w tym co zmierzył diagnosta a tym co wyszło na torze w Poznaniu.

456

nie ma się co martwić. Pomiar będzie i tak pewnie tylko na 2ch rundach.

Pozdrawiam,
Piotrek

457

Ale diagnosta gdzie i jak mierzył? Kazdy sprawny wydech akcesoryjny przeznaczony do sportu powinien przejsc. Producenci sprzedaja wydechy sportowe, ktore spel iaja normy FIM a u nas poziom glosnosci jest taki sam jak w regulaminie fim

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

458

Nie wiem gdzie i jak bo nie było mnie przy tym. Jak mówisz, że akcesoryjny powinien przejść to mój  da radę - mam leovince x3 bez homo. Dla pewności zapodam nową watę.

459

konrad1f napisał/a:
karol128 napisał/a:

Nie no zapis wyklucza ale prawdę mówiąc to  chyba od długiego czasu nie zdarzyło się aby ktoś na takim zestawie wystartował.

wreszcie ktoś przeczytał i skumał zapis ;)
tylko właśnie chyba wszystkim chodziło o to aby w klasie amator można było lecieć m.in. na 17/21(19) ;)

a jeszcze pytanie - ma ktoś z Was długie włosy?
mnie na WMMP zawsze jarał widok damskiego warkocza spod kasku a teraz dupa :D

słabe te Twoje zarzuty na regulamin Kolego, pomijam już kulturę wypowiedzi gdzie Twój pierwszy wpis na forum "co za kretyn pisał regulamin"
ja pierdole skoro jesteś takim znawcą dyscypliny dzwoń do Molika pogadaj co Ci leży na wątrobie a nie trujesz o tym że koła Ci nie odpowiadają gdzie akurat ten zapis jest jak najbardziej OK

HUSKA FC 250 / 2018
HUSKA FS 450 / 2018
HUSKA FS 450 / 2021

460

jak wata będzie wypalona, albo za luźno upchana, to nie przejdzie. Urządzenie do pomiaru głośności trzeba skalibrować z otoczeniem. Wyjęte z pudełka i włączone da zawyżony pomiar

rmz 250
gas gas txt 250

461

karol128 napisał/a:

Nie wiem gdzie i jak bo nie było mnie przy tym. Jak mówisz, że akcesoryjny powinien przejść to mój  da radę - mam leovince x3 bez homo. Dla pewności zapodam nową watę.

No i bedzie looz

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

462

Ja w VOR-ku mam leosia SBK przelotówe bez możliwości zamontowania db kilera, wygłuszenie ładne ma ale na moje ucho trochę głośny, w przyszłym tyg. pojadę na stację kp to sprawdzę, a jak nie to widziałem ori db kilery może coś dadzą, wystarczyło by nawiercić otwór aby go zamontować. Co do kółek to chyba kwestia interpretacji innym wykluczy, a innym nie, także bez spiny.

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

463 Ostatnio edytowany przez samson (2015-02-11 22:09:19)

.

pozdrawiam, samson
www.farmapomyslow.pl

464

.

SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI SUZUKI

465

Podpowie mi ktoś, czy PP będzie miał liczoną rundę zagraniczną ? Niestety nie mogę znaleźć informacji w regulaminie, ślepota ?