Odp: Regulamin 2015
53 s x 1,07 = 56,71 s , robisz 56,71 lub mniej i do widzenia ;)
www.farmapomyslow.pl
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Regulamin 2015
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
53 s x 1,07 = 56,71 s , robisz 56,71 lub mniej i do widzenia ;)
czyli trza robić A z która będzie można pojechać PP w tym roku, jednocześnie da to możliwość ciśnięcia za granicą...
dobra opcja ;-) to mnie się podoba
No patrząc po wymaganiach czasowych to rzeczywiście klasa Amator urośnie w siłę ;) Jak sobie przeliczyłem to chyba nikt nie załapał się na próg 107% żeby musiał przejść do PP. Z drugiej strony około połowy amatorów mieściło się w 112% czyli z PP nie byliby wyrzuceni :) Zapowiada się ciekawie w 2015. Trzeba szybko moto złożyć i trenować :)
sorry, że tak w brudnych butach wchodzę ale chciałbym spytać czy ktoś zna idiotę, który pisał regulamin?
sorry, że tak w brudnych butach wchodzę ale chciałbym spytać czy ktoś zna idiotę, który pisał regulamin?
A o co tobie biega Cwelu?
no nie mów Maniek, że Ty :P
przeczytaj jeszcze raz zapis o kołach i przemyśl temat ;)
Ogolnie pomysly do regulaminu dalo sporo osob. O jaka klase tobie chodzi?? W pp i amator dopuszczone sa wszystkie rozmiary kol 16-21cali bez ograniczen w mp trzeba deklarowac czy jedziesz na malych czy duzych kolach.
akurat z pomysłami jestem na bieżąco bo Wasze forum śledzę od dłuższego czasu
chodzi konkretnie o zredagowanie zapisu:
"Dopuszczalne jest stosowanie dwóch rodzajów kół
o średnicy nie większej niż 17 cali
o średnicy większej niż 17 cali"
który bezpośrednio wyklucza ze startów normalne enduraki z kołami tył 17/przód 19(21)"
ktoś chciał dobrze a wyszło jak zwykle
za pisanie regulaminów tak jak w ogóle przepisów powinni zabierać się ludzie umiejętni posługujący się jezykiem polskim
Nikt normalny w MP nie pojedzie na enduro a w pp i amator rozmiar jest dowolny
regulamin jak widać nie podziela tego co piszesz
Ale czego tu nie rozumieć? Masz kółka 2x17 lub mniejsze to jedna opcja lub druga, że każde inne wieksze zestawienie w tym np. przód 18, tył 17 to już tzw bigfoot i nic niczego nie wyklucza.
przecież w tym punkcie chodzi o to, żeby dana osoba jechała przez cały sezon na tych samych kołach, nie ma na celu eliminacji enduraków...
Podoba mi się pomiar głośności - 2m od osi tylnego koła, na wysokości 135cm - pod kątem 45% (ale co pod kątem , przyrząd).
Pomiar na odcince przez 1-2 sekundy - max hałas 115dB
Z tym pomiarem to wyjdzie w praniu - bo różnie to może być. No ale jak coś to można będzie ogranicznik manetki montować:)
język polski jak widzę łatwy nie jest zarówno dla piszących regulaminy jak i dla czytających
Nie no zapis wyklucza ale prawdę mówiąc to chyba od długiego czasu nie zdarzyło się aby ktoś na takim zestawie wystartował.
Strony Poprzednia 1 … 28 29 30 31 32 33 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Mistrzostwa Polski i Puchar PZM » Regulamin 2015
Wygenerowano w 0.065 sekund, wykonano 69 zapytań