31

Odp: Odpalanie po zimie CRF 450R 2003r

hacker33 napisał/a:

Majster, ty serwisujesz więc może miałeś okazję kopać jakąś 450 bez autodeko?

Kopnąć tak, ale przekopać już nie :) (przy mojej masie)  250 cm3 bez dekompresatora już jest ciężko kopać. Do 450 cm3 trzeba się mocno zaprzeć. Z prawidłowo działającym dekompresatorem możesz siedzieć na siedzeniu i spokojnie odpalisz jeśli jest dobrze wyregulowany silnik.
Także może pierwsze co zrób, to serwisówka w rękę i regulacja zaworów wraz z dźwignią dekompresatora.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

32

Jest różnica ja kiedyś u siebie ustawiłem  skrajnie źle dla testu i efekt był taki, że stawałem na kopkę, szła normalnie a potem łapała mocną kompresję np. w połowie skoku i nie szła dalej. Później mnie kilka dni od tego noga bolała. Odpalić się praktycznie nie dało.

Koleś w klx też miał zdemontowany i trzeba było ważyć minimum 90kg aby przełamać kompresje.

33

u mnie w hotcamsach jest autodeko :)

Pozdrawiam,
Piotrek

34

Robiłem remont całego silnika i wdawało mi się, że mechanik który to robił to też zrobi coś z tym odpalaniem ale nic z tego :( czy droga to zabawa żeby zrobić te deko ? Ostatnio przez problem z odpalaniem miałem przypał z psami bo nie udało mi się szybko odpalić :(. A ciężko moto odpalało juz jak je kupiłem po remoncie silnika nic się nie zmieniło ,  myślałem że to normalne że 450 z gaźnikami tak ciężko odpalają ale po obejrzeniu kilku filmików i pisaniu z wami jasne jest że coś jest nie tak .

35

to teraz oddaj do mechanika co ma pojęcie :-]

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

36

AssasinGonzo gdyby nie to, że mam do Ciebie daleko to bym wpadł zobaczyć co i jak :)

Pozdrawiam,
Piotrek

37

Dzięki chłopaki za dobre rady i dobre chęci pomocy :) za jakiś czas oddam moto na regulację zaworów i wtedy poproszę mechanika aby zobaczył czy z tym deko jest ok czy coś innego może jest zwalone.

38

mallly200sx napisał/a:

AssasinGonzo gdyby nie to, że mam do Ciebie daleko to bym wpadł zobaczyć co i jak :)

mallly200sx zapraszam jak coś na wspólny wypad z moją ekipą :) mam u siebie super tereny do jazdy , są góry lasy pustynie wyspy nad Wisłą , tor motorossowy TNT , itp :)
Jak masz ochotę to zapraszam

39

daj mi namiar na pw.
Jak z złożę moto to dam znać :)

Pozdrawiam,
Piotrek

40

Hejka,

Słuchajcie juz potrafię odpalać :) tz że potrafię ustawić tłok w punkcie GMP . Teraz to mi pali od 1 :)
Uśmiecha na twarzy trwał krótko ponieważ ujebał mi się kopniak :(