1

Temat: Nie do końca legal

Siema
Kojaży ktoś czy w momencie kontroli policyjnej w sytuacji gdy nie mam przy sobie żadnego dokumentu tożsamości po podani danych wyskakuje im na komputerku zdjęcie z dowodu?

Nie bede pisał szczegółów ale chyba każdy wie ocb ;)

Yamaha WR 400, KTM 690 SM Prestige

2

Odp: Nie do końca legal

Litości... niedługo będą tematy typu: "ukradłem motocykl czym zeszlifować nr vin"... jak dla mnie do wyjebania z miejsca

3

Nie wiem dlaczego porównujesz brak prawka do złodziejstwa. Wydaje mi się że sporo użytkowników jeździ bez lejców. JEżeli Cię tyn tematem uraziłem to przepraszam a jak kiedyś sie spotkamy to opowiem Ci zawiłą historie która spowodowała u mnie brak tego dokumentu :)  daj żyć brachu. Peace

Yamaha WR 400, KTM 690 SM Prestige

4

bys opisal o co konkretnie chodzi. jak masz prawko na B a nie masz na A to dostajesz mandat i tyle a jak nie masz wcale to jeździsz bez uprawnień i masz przeje..

Husqa smr 570

5

Jak chcesz podać się za kogoś innego to jesteś odważny/ głupi.

Jak nie zrobiłeś prawka albo straciłeś  i masz zakaz prowadzenia pojazdów, a chcesz kombinować z podawaniem się za kogoś innego  to powodzenia...

Pozdrawiam,
Piotrek

6

chyba że masz brata bliźniaka to jeszcze przejdzie :D

Husqa smr 570

7

Nie wiem dlaczego pytasz o zdjęcie, policja może wszystko sprawdzić - czy masz prawko czy nie, na jaką kategorię itp. Może też sprawdzić dane z dowodu osobistego, obywatelstwo, czy jesteś poszukiwany przez Interpol itp. No chyba, ze masz brata bliźniaka z prawkiem, a sam nie masz :D

EXC 525 in progress

8

Dane dziadka z wermahtu mogę nie przejść ;)

Pozdrawiam,
Piotrek

9

Wyskakuje czy nie, jak wyjdzie na jaw to możesz za takie coś dostać kilka lat odsiadki (pewnie zawiasy ale nigdy nic nie wiadomo) więc już lepiej zapłacić mandat:)

10

policjant w razie wykrycia takiego wałka powinien wyciagnąć pałę i paralizator, i na zmiane okładac po nerach i traktowac prądem.

Jak sie nie ma kwitów i sie lata po drodze, to chociaż trzeba mieć jaja i przyjmowac na klatę. Ja raz z 2300 stargowałem na tysiaka :D

Terror Kitty Crew
500->650->600->1000->625->450->125->1200

11

Pomogę i nie wyskakuje.
Sam znam parę osób jeżdzących bez prawka i podających się za inną osobę.
Tylko musisz znać dokładne dane osoby a nie wymyślać sobie  dane z kosmosu.
Ale osobiście uważam że tak być oczywiście nie powinno.

KTM EXC 450
       SXF 250

12

Wszystko ok do pierwszego dzwonu.

Pozdrawiam,
Piotrek

13

tak z ciekawości zapytam maniak - jeśli podasz się za kogoś innego i to przejdzie - to on będzie miał przewalone czy jednak sprawdzają to później jakoś dokładniej ?
Miło by mi było , gdy by nagle pałkarze mi przed domem stali z takimi zarzutami....

Simson s51 -> Suzuki GN250 -> Suzuki DRZ 400

14 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2015-01-26 16:08:28)

Znam przypadek, że brat drugiemu nabił punktów tak, że obaj stracili prawko. Jeden nawet nieświadomie :)

Pozdrawiam,
Piotrek

15

Fotki są w dwóch bazach (najczęściej) używanych przez policję. Na drodze funkcjusz ma dostęp do fotek więc jeśli będziesz miał inny ryj od tego na zdjęciach (jeśli zechce mu się zajrzeć do tego) to konsekwencje prawne począwszy od skierowanie wniosku o ukaranie do sądu za jazdę (jak się domyślam) bez uprawnień po sprawę karną za całą resztę. Ogółem gra nie warta świeczki, dostaniesz dzwona nawet nie z twojej winy i możesz pożegnać się pewnie z pokryciem szkody z OC sprawcy a nie daj boże gdybyś to ty był sprawcą :> Robisz to na własne ryzyko, napisz tylko skąd jesteś żebym mógł cię unikać na drogach.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka