16

Odp: Hamulec

znajomy ciągnie z chin rzeczy do sportów i nakedów, na początku jak nie wiedział od kogo zamawiać to zdarzało się, że wykonanie było słabe (szyby nie pasowały, owiewki podobnie) ale teraz z niektórych sam byłem pod wrażeniem, większość wygląda solidnie i porządnie, sety czy właśnie pompy hamulcowe. W tych czasach dostępność do maszyn CNC coraz większa, także wykonanie też mogą mieć całkiem dobre (gorzej z odlewanymi rzeczami). Zacisk kształtem jak brembo to pewnie i klocki będą pasować, a naklejkę zawsze można dorobić. Ciekawa propozycja. Pamiętam, że coś wspominał o tych gwiazdkach na aliexpres, że nie są za sprzedaż itp. tylko można sobie je wykupić aby klientów podłapać. Pzdr.

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

17 Ostatnio edytowany przez Postrach (2015-01-26 01:36:40)

To tak samo jak w autach jest z turbinami, te chińskie już nie za bardzo odbiegają od markowych produktów, bo są klepane w tej samej fabryce.

Z aliexpres jest git, ogólnie reklamacje i cała obsługa jest lepsza niż na allegro.

18

Mam ogromny dylemat co do tego hamulca bo komplet wszystkiego nowego kosztowałby połowe tego co u nas uzywka.  Oringi, klamka i klocki bez problemu mozna dobrac na alledrogo czy w sklepach rolniczych. Na naklejce mi nie zalezy jedyne co to martwi mnie jakosc wykonania ale w tym tygodniu podejme decyzje i zdam sprawozdanie jezeli kupie. Co do platnoci to jest jakies ubezpieczenie i jest bezpieczniej. Tata zamawial elektronike z alliexpress i mowil ze wszystko w jak najlepszym porzadku.

Obecnie poszukiwania.

Honda CRF 450 R <3

19

Kupowaliśmy z kolegą kamerki na tym chińskim portalu, nie było żadnych problemów, z chińczykami dobry kontakt, warto dopłacić do lepszej przesyłki żeby nie szło miesiąc czy więcej.

TERROR KITTY CREW

Nienawiść do skuterów tak zostałem wychowany.

20 Ostatnio edytowany przez n-man (2015-01-26 01:56:21)

a jak wygląda sprawa z cłem ? pewnie jak dowalą to sie totalnie nie opłaca

znalazłem coś takiego :D koleś kupił części do roweru za ok 3.5tyś pln a dowalili mu ok 3tyś cła :D ryzykowna zabawa

[url]http://forumprawne.org/prawo-gospodarcze/37011-import-z-chin-clo-2.html[/url]

Husqa smr 570

21

No tak, w moim przypadku urząd celny też przechwycił, coś tam doliczyli ale i tak nam się to opłacało, bo w tamtym roku jeszcze Sj4000 nie było w dobrych cenach w Polsce więc i tak wyszedłem na swoje. Ciężko stwierdzić czy się hamulcem zainteresują i w jaki sposób obliczą opłaty.

TERROR KITTY CREW

Nienawiść do skuterów tak zostałem wychowany.

22

Cło to 8 procent chyba. Gorzej jak Vat doliczą. Jak ja zamawiałem jakieś pierdoły, to na cło nie trafiło.

Pozdrawiam,
Piotrek

23

cło + vat to +/-26% od wartości zamówienia które zapłaciłeś (towar + transport)

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

24

Czyli jakby mi doliczyli wszystko co sie da to zestaw pompa+zacisk+przewód+adapter+tarcza zamyka sie w 1000 PLN.
A mam okazje kupic identyczny zacisk i pompe tylko ze brembo (jedyna roznica jaką zauważyłem oprocz napisu i koloru to inny sposób mocowania klocków) oczywiscie używka za 650zł. Z nowa tarcza adapterem i przowodem moze starczy 1500zl.

Obecnie poszukiwania.

Honda CRF 450 R <3

25

Moim zdaniem ciekawy zestaw. A że kopia brembo to jest to napisane na aukcji i stronie producenta. Pewnie ta sama fabryka robi po godzinach dla JFG. To i klocki brembo będą pasować.
Jak będzie dobry to i może ja się skuszę. Będzie lepszą alternatywą niż nowy zestaw za 3 koła.

CRF450R

26

Ja swojego czasu importowałem z chinlandii graty do moto. Polecam klamki i w sumie  tyle. Cała reszta typu plastiki, elektronika i wszystko inne moim zdaniem odpada, ciężko bardzo z jakością elementów inne niż wycinane CNC. Gumy tragiczne więc z miejsca musisz zmienić uszczelniacze.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

27

Najlepiej to byłoby najpierw kupić na próbę sam zacisk.

28

A na chiński lap timerach to już cała Polska jeździ:)
Podnóżki też są pierwsza klasa.
figiel ujeżdża chińskie tarcze i jest zadowolony

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

29

Owszem wszystko jest ok hack ale ile wytrzyma taki zestaw? Oby jak najdłużej... Pasowało by też zrobić jakieś miarodajne testy zużycia i wytrzymałości np tarcz albo pomp, podnóżki chińskie miałem w SV i dały radę mimo to nie stawałem na nich całym ciężarem ciała. Napisałem o swoich odczuciach po zakupach z ebay/ali. Mam zamiar teraz zamawiać jakieś przewody chłodnicy do LC4 ale niewiem czy to dobry pomysł czy lepiej nie zainwestować w jakieś samco.

WSK 125 (odrestauruje się) - Honda CB450S - Suzuki GS500E - Suzuki SV650S - KTM LC4 Duke II - KTM LC4 640SM - KLX300R - enduro zajawka

30

Signe napisał/a:

Pasowało by też zrobić jakieś miarodajne testy zużycia i wytrzymałości

Gadasz jak byś miał wydać na to 300 baniek... do LC4 kup sobie przewody na ebay w uk i masz po problemie, jakie by nie były będą lepsze niż te stare, sparciałe gumowe z fabryki.

Yamaha WR 250F - chyba się starzeje.
Husaberg TE 250
Husaberg FS 570 sztos
EXC 525 mianowicie, dość dobry. LC4 640 badziewie, do badziewia.