Temat: Opony kostki na felgi 17
W jakim rozmiarze opony- kostki mogę założyć na felgi 17 supermoto?
Chce spróbować trochę w terenie, bez kupowania całych kół na początek.
Znalazłem jakieś gumy 140/80, ale nie wiem czy nie będą zbyt wąskie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Opony kostki na felgi 17
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W jakim rozmiarze opony- kostki mogę założyć na felgi 17 supermoto?
Chce spróbować trochę w terenie, bez kupowania całych kół na początek.
Znalazłem jakieś gumy 140/80, ale nie wiem czy nie będą zbyt wąskie.
waskie chyba na felge :) bo normalne rozmiary tylnich w crosie to tak od 120 do 130. ale radzil bym dac sobie spokój male kolo ucieka i wpada w wiecej dolow i ogolnie lipa nie to zawieszenie wszystko nie to :)
Wiesz, ja nie chcę uprawiać hard enduro, ale bardziej sprobowac swoich sil w polu, czy w lesie.
O skokach i głębokim piachu jeszcze nie myslę...
Może lepiej jakieś opony enduro, albo wety?
Ja bym poszukał jakiejś kostki.
Ogólnie spotkałem się z zakładaniem tylnej opony na przednie koło, nie wiem jak to działa dokładnie - może ktoś o tym słyszał/widział ?
Natknąłem się parę razy w necie na filmiki gdzie na 17stkach mieli założoną kostkę i tak latali.
Opony Enduro, jako tako, ubity szuter, sucho - działa. Jak jest mokro szybko się zaklejają i nic nie kleją z wetami domyślam się, że będzie podobnie.
miałem kostki 17"- obie to były tylne opony crossowe- przód 120 i tył 150 (o ile pamiętam). Na prostych super, ale zakręty oznaczają problemy z utrzymaniem przodu. Jak trafisz tanio używki- baw się, jak będziesz miał zapłacić- nie ma sensu. Może poszukaj po prostu przedniego koła crossowego i tylnej opony na 17"- nawet jak hamulec z przodu będzie zdjęty, to do zabawy będzie ok. Ostatecznie sam tak zrobiłem.
Mam jakas uzywke na tyl metzeler karoo jak chcesz sprobowac to powiedzmy za 50pln moge oddac, rozmiar 150
Benito mam przód i tył na 17" jak coś telefon znasz
OK, teraz już po dobranocce, ale jutro za pomocą telefonu będę się kontaktował.
Hermes, a śmigałeś na tym?
OK, teraz już po dobranocce, ale jutro za pomocą telefonu będę się kontaktował.
Hermes, a śmigałeś na tym?
ja na drogowej gumie lub już na tym co z niej zostało czyli pseudo slicku w teren - miałem na tym smigać ale wypożyczyłem całe koła od trenera
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
FORUM.SUPERMOTO.PL » Co kupić? » Opony kostki na felgi 17
Wygenerowano w 0.040 sekund, wykonano 75 zapytań