1

Temat: Jednoczęściowe kombi, kask rękawiczki jakie kupić ?

Witam, poszukuję dla siebie kombi jedno częściowego do 1500 zł max.
Jesteście w stanie coś polecić ? Czytałem trochę na forum ale większość wychodzi poza kwotę przeznaczoną. Chce kombinezon do supermoto a nie na ścigacza (podobno jest niewygodny na SM). W grę wchodzą tylko nowe, używane do mnie nie przemawiają. Gdyby ktoś natknął się na takie kombi albo ma model do polecenia to prosiłbym bardzo o podesłanie.
Jazda raczej miasto, winkle, a tor sporadycznie.

Czemu jednoczęściowe ?  Bo nie ufam dwuczęściowym i nie będę się w nich czuł bezpiecznie..

Buty myślę zostawię te na których jeździłem crossem.

Co do kasku , coś do 500 zł się znajdzie ?

A no i rękawiczki - do 350-400.

Ciągle szukam czegoś ale tyle tego jest na necie że sam nie wiem co wybrać... Nie chce też trafić na podróbki których na allegro pełno.
Pozdrawiam ! :D

WR 125 98'> KX 250 08' > KTM 640 SUPERMOTO '03  -> YZ 125 03'-> CR 125 '07 > R6 RJ11 07' > EXC 450 08' > GSX-R 600 K8 > SMC-R 690 2012

Powrót do SM
Bo życie jest po to by latać na moto.

2

Odp: Jednoczęściowe kombi, kask rękawiczki jakie kupić ?

Masz PW.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

3 Ostatnio edytowany przez toivias (2015-01-16 22:49:07)

Ile masz wzrostu i jaką masz sylwetkę (waga) ?
Co do kasku, zerknij sobie na kask Shark SX2, w małych pieniądzach całkiem niezły garnek.
Rękawiczki, sprawdź model Alpinestars GPX - co prawda dosyć stare ale całkiem wporzo.
Jak byś był zainteresowany to wal na pw, może coś ogarnę w fajnej cenie.

www.4ride.pl
FE 501 '02 ->FS650 '04 ->Hypermotard 796 '11 ->ZXR 400 '01 ->SXS 540 '03 ->YZ 450F '04 -> SMC 660 '04 -> Hypermotard 1100 '08

4

[url]http://www.24mx.pl/outlet?gclid=CLWBh4zqkcICFVPJtAodl2wA6A#filter-c293[/url]

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

5 Ostatnio edytowany przez mallly200sx (2015-01-16 23:06:35)

Nowe jednoczęściowe kombi do SM jest bardzo mało. Nowe poniżej 1500zł  mało prawdopodobne.
Pytanie czy chcesz ortezy mieć pod spodem?

[url]http://www.ebay.co.uk/itm/ALPINESTARS-S2-MOTORCYCLE-RACING-FULL-ALL-IN-ONE-LEATHERS-SUPERMOTO-KARTING-/151545542598?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item2348d177c6[/url]

Pozdrawiam,
Piotrek

6

ja tam mam kombi na ściga i aż tak źle się nie czuję... Mały dobrą ofertę wrzucił haha

MOTOFREAK - BARTOSZ KOWALEWSKI - Serwis motocyklowy inny niż wszystkie
myjka ultradźwiękowa
https://motofreak.waw.pl/
Aprilia SXV 450

7

Ja mam dokładnie to kombi które podesłał w linku Mały. Jak narazie jestem bardzo zadowolony :) Kupiłem je w PL za 1500 zeta nówkę sztukę więc się da ale trzeba trafić.

DR 650SE/SM - na torowej emeryturze,
RMZ 450 SMR - może będzie  szybsza ; -)

8

CHAW napisał/a:

Ja mam dokładnie to kombi które podesłał w linku Mały. Jak narazie jestem bardzo zadowolony :) Kupiłem je w PL za 1500 zeta nówkę sztukę więc się da ale trzeba trafić.

Wisiało na allegro bardzo długo? Jak tak, to też się do niego przymierzałem :D

Pozdrawiam,
Piotrek

9

CHAW napisał/a:

Ja mam dokładnie to kombi które podesłał w linku Mały. Jak narazie jestem bardzo zadowolony

mam dokładnie to samo kombi co Wy i mam jedno "ale". Każda gleba, czy drobny szlif kończy się zdartą skórą pod kombinezonem. Dodam, że rozmiar jest idealny. Wyglebiłem dziesiątki razy w czeskim kombinezonie PSI i nigdy taka sytuacja nie miała miejsca.

rmz 250
gas gas txt 250

10

mallly200sx napisał/a:

Wisiało na allegro bardzo długo? Jak tak, to też się do niego przymierzałem :D

Trochę wisiało, wiem że sprzedający miał dwie identyczne sztuki. Cały sezon mnie w tym kombi widziałeś a dopiero teraz stwierdzasz że też je chciałeś kupić :P

metys napisał/a:

mam dokładnie to samo kombi co Wy i mam jedno "ale". Każda gleba, czy drobny szlif kończy się zdartą skórą pod kombinezonem. Dodam, że rozmiar jest idealny. Wyglebiłem dziesiątki razy w czeskim kombinezonie PSI i nigdy taka sytuacja nie miała miejsca.

Powiem szczerze że gleb miałem 3 sztuki i poza siniakami od kiery na brzuchu żadnych obtarć nie miałem. Przeważnie mam ciuszki termoaktywne pod spodem może to dlatego.

DR 650SE/SM - na torowej emeryturze,
RMZ 450 SMR - może będzie  szybsza ; -)

11

CHAW napisał/a:

Trochę wisiało, wiem że sprzedający miał dwie identyczne sztuki. Cały sezon mnie w tym kombi widziałeś a dopiero teraz stwierdzasz że też je chciałeś kupić :P

Przed tym jak kupiłem to co mam :)

Pozdrawiam,
Piotrek

12

Też ostatnio przerabiałem ten temat.
Z kasków w tym budżecie tak jak ktoś wyżej napisał shark sx2. Bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Kask wykonany bardzo przyzwoicie, stosunkowo lekki (do 950g aviatora trochę jednak brakuje) cena sklepowa w intermotors to 399zł (jak masz numer klienta w im to 319zł) a za taką kasę to chyba jest w tej chwili najlepsza oferta.
Za ok 500 można też na allegro ustrzelić Airoha CR901.
Nie najgorsze berety w tym budżecie ma też Kenny (Track lub Performance) z tym Track już przyciężki jest i wykonanie adekwatne do ceny niestety.
Sporo ludzi pozytywnie też wypowiada się o LS2 MX456. Ale z tym nie miałem styczności.

Z kombiaków to nie wiem czy jest sens skupiać się tylko na kombi sm. Mam tech1R z Alpiny i jakiegokolwiek dyskomfortu nie czuję. Zabezpieczenia natomiast o wiele konkretniejsze.

FZ6 -> FZ1 -> Daytona 675 -> Tuono V4R APRC -> Street Triple R ->  DRZ400SM -> MT09 Street Rally ->KTM690SM

13

Mateo napisał/a:

Zabezpieczenia natomiast o wiele konkretniejsze.

Możesz uściślić to zdanie?

"Najbardziej mnie teraz wkurwia u młodzieży to że już więcej do niej nie należę" Kazik Staszewski"

14

Pełnowymiarowy ochraniacz pleców, podkucie ramion (tytanowe ochraniacze), biomechy na kolanach (ochraniacz z zawiasem) itp. miałem w tym kombi gonga przy 180 na slovakiaringu i poza tym że musiałem się otrzepać z kurzu to nic. Przy takim samym zdarzeniu w kombi bez choćby pełnej ochrony pleców byłoby inaczej...

FZ6 -> FZ1 -> Daytona 675 -> Tuono V4R APRC -> Street Triple R ->  DRZ400SM -> MT09 Street Rally ->KTM690SM

15

Czyli to samo/porównywalna ochrona z 1 cz. kombi SM. Tyle chciałem wiedzieć.