Temat: CRF 450r modyfikacje pod supermoto
Witam!
Długo zabierałem się do tematu supermoto, mój nowy nabytek to Honda crf 450R z 2003 roku z homologacją. Po krótce o moto: ta crfa jest mi znana od około pięciu lat, był to sprzęt mojego kumpla, który stał u mnie przez cały ten okres, po dwóch sezonach przeszedł gruntowny przegląd i remont silnika. Przejeździł pół sezonu praktycznie na "dotarciu" po czym został przykryty kocem i tak trafił w moje ręce. W silniku zostały wymienione części takie jak: wał hot rodsa, korba proxa, tłok vertexa, zawory wydechowe sprężynki i podkładki, rozrząd, popychacz zaworów, wałek wyrównoważający, wszystkie łożyska i uszczelniacze. Ze spraw pozostałych to łożyska wahacza, kiwaczki, kół, kick starter itd.
Plany dotyczące przygotowania crfy pod supermoto, z technicznych: wymiana zaworów ssących, koła 17" hebel przód.
Wizualne: rama i wahacz czarny (malowanie proszkowe), plastiki i okleina również czarne.
Odnośnie oświetlenia zamontowanego obecnie, jest to instalacja pociągnięta od aku, taką też myślę zrobić tylko w "lepszym" wykonaniu :) Moto wyposażone w wydech Pro Circuit, zawieszenie seria.
No to lecimyyy ;)