Temat: GasGas EC FSE 400 SM '02 by HuntRR
Siemanko!
Zakładam temat, w którym będę opisywał zmiany w moim motocyklu, postaram się aktualizować na bieżąco, zawsze to jakaś historia motocykla.
Trochę o motocyklu: rocznik 2002, produkcja: 04/06/2002, motocykl ogólnie zadbany wizualnie, wyrwany za dobrą kasę, jednak jest trochę do porobienia. Dokładny przebieg nie jest mi znany, bateria w liczniku padła poprzedniemu właścicielowi, wymienił dopiero jak go o to zapytałem, ale i tak moto czeka przegląd silnika.
tak motocykl wyglądał w dniu zakupu:
później trochę się zmieniło:
Co do zrobienia mechanicznie:
- przegląd silnika, wymiana/regulacja wszystkiego, co będzie tego wymagało,
- wymiana uszczelniaczy i oleju w lagach,
- olej i filtr oleju,
- filtr powietrza,
- świeca,
- wszystkie płyny,
- tylna obręcz do sprawdzenia, lekko bije.
- napęd,
- opona tył,
- lampa przód i tył (przód na bombce, oświetlenie komedia, ledwo co świeci),
- do założenia licznik mth, już kupiony, ale założę dopiero po wymianie oleju itp,
ogólnie chcę sprawdzić wszystko, co można sprawdzić, by moto wiernie służyło bez awarii przez kilka sezonów.
Rzeczy wizualne:
- drobna okleina na tylnych boczkach, lampie i ew. przednim błotniku, przednie owiewki zostają w oryginale,
- błotnik przedni,
- handbary,
- obręcze pójdą w głęboką czerwień, coś a'la barwione owiewki, piasty czarne,
- pokrywa sprzęgła, statora i filtra powietrza na czarno,
- pokrywa zaworów również na czerwień,
Rzeczy które już ogarnąłem:
- kierownica zmieniona na fatbara, podwyżki/przejściówki kierownicy Accel, manetki Progrip, gąbka farbar One Industries, wężyk odpowietrzenia zbiornika na czerwony, osłona wydechu poszła w czarny proszek, ogarnąłem osłony lag, wleciały naklejki 24MX, błotnik również wleciał normalny, ale będzie inny :)
Moto na dzień dzisiejszy wygląda tak:
Temat będę starał się aktualizować co jakiś czas, gdy w motocyklu będą zachodzić jakieś zmiany, lub gdy będę miał jakieś pytania, liczę na Waszą pomoc! :)
http://www.bikepics.com/members/huntrr/
http://p1.bikepics.com/2014/10/31/bikepics-2705839-800.jpg