286 Ostatnio edytowany przez wyrzyk969 (2015-01-03 01:02:37)

Odp: Regulamin 2015

Nie wiem czy pamiętacie ale w 06.06.2004 roku odbyła się chyba runda SM u mnie w mieście na lotnisku (zdjęcia są w galerii na str. głównej [url]http://www.supermoto.pl/galeria/biala-podlaska-06-06-2004/[/url] ) i od tamtego czasu cisza. Kto wtedy organizował to? Miało być lotnisko czynne ale nie będzie i teren stoi i niszczeje. Byłem się dowiadywać to nasz PZM ma wyje...ne szyszki na motocykle i generalnie powiedzieli, że ich to nie obchodzi, a stara kadra co była wtedy już nie istnieje. Z drugiej strony byłem u prezydenta miasta i w sumie jest otwarty na takie rzeczy ale chce konkretów. Można coś zdziałać w tym kierunku tym bardziej, że już była taka impreza. O hałas nie ma co się bać bo daleko od zabudowań, aktualnie jakieś rundy SBK są organizowane i imprezy typu 1/4 mili czy drift. Czemu tam SM nie zrobić? Asfalt jest, teren jest tylko brak kogoś kto ma pojęcie jak to zorganizować. Jak mnie pokierujecie to mogę się tym bardziej zająć.
[url]https://www.google.pl/maps/@52.0093121,23.1456621,3977m/data=!3m1!1e3[/url]

VOR 530 SM-R   &   KAWASAKI KX 250 SM STUNT
CA Technology

287 Ostatnio edytowany przez karol128 (2015-01-03 01:25:27)

Na lotnisku w Legnicy dało by radę zorganizować tor. Nawierzchnia to co prawda płyty (jest też trochę asfaltu) ale obszar ogromny i niepilnowany więc treningi za free - jest tam też gotowa sekcja terenowa.

[url]https://www.google.pl/maps/place/Lotnisko+Legnica/@51.182019,16.1699488,345m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x470f0d9a854f192d:0xb643790b371195b0[/url]

288 Ostatnio edytowany przez maniek-rr312 (2015-01-03 01:51:18)

Piotrek jest duzo racji w tym co piszesz! Ale rowniez zgodze sie z tym ze nikt inny nie wyszedl z inicjatywa zrobienia czegos innego. Prawda ze zadzwonilem do wiekszosci zawodnikow i pytalem co mysla o rundzie. Wszystkie informacje, ktore przekazalem byly takie jak przekazalem. Nie mialem pojecia ze maja byc to podwojne rundy ani nie znalem terminu. Poproszono mnie tylko o wybadanie checi.
Brakuje nam osob, ktore sa zainteresowane rozwojem sm w PL wszyscy duzo pisza na forum ale w rzeczywistosci realnych czynow jest malo. Jedrzej podlapal kontakt i to zaowocowalo jakas runda. Jest nas sporo tutaj moze ktos sie znajdzie komu by sie chcialo polatac za runda w PL? Na bank dla wszystkich by to wyszlo lepiej. Jacek Molik jest osoba otwarta na dzialania i chcaca cos zmienic a do tego jest nam bardzo przychylny.
Postarajmy sie zadzialac wspolnie i cos zrobic a nie tylko biadolic jeden na drugiego!!

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

289

Myślę, że Kisielin jest  do odzyskania bo tam nie ma problemu z hałasem.

290

karol128 napisał/a:

Ale przez poczynania pewnych osob maja wyjebane na sm. Moga zrobic runde ale tylko po asfalcie ale to nie bedzie sm.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

291

Bardzo dobra i rzeczowa wypowiedz, wiem ile wysiłku potrzeba aby odbywały się treningi SM u nas i ile czasu trzeba było poświęcić na organizacje pokazów SM na IC pomagając lokalnie Sabathiusowi.
Koniec z narzekaniem po tym jak przyjedzie się na gotowe spróbujmy coś zbudować i cieszmy się z tego co mamy doskonaląc swoje i kolegów umiejętności.

100% koncentracji = 100% satysfakcji - moje małe enduroooo - #997 rejsing
O nas http://www.youtube.com/watch?v=z5LUptOcE_o&feature=youtu.be
Part 1  http://www.youtube.com/watch?v=l-6jEjyYJpg
Part 2  http://www.youtube.com/watch?v=PWdubyCHfnQ

292

maniek-rr312 napisał/a:
karol128 napisał/a:

Ale przez poczynania pewnych osob maja wyjebane na sm. Moga zrobic runde ale tylko po asfalcie ale to nie bedzie sm.

A nie mogą zrobić wpisowego o 50 albo 100pln więcej i mieć na ubicie piaskownicy i sprzątanie

293

Materka napisał/a:
maniek-rr312 napisał/a:
karol128 napisał/a:

A nie mogą zrobić wpisowego o 50 albo 100pln więcej i mieć na ubicie piaskownicy i sprzątanie

Teren w kisielinie byl ok. Wlasiciel toru ma plany na przebudowe i wtedy bedzie brak miejsca na teren. Co do zwiekszenia wpisowego to ty to zaproponuj a 70% ludzi cie zlinczuje :) to jest polska i niestety zawsze bedzie zle :)

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

294

A jakby zagwarantować, że przy brzydkiej pogodzie tylko asfalt - bo chyba rozchodzi się o ten syf który powstał po deszczu.

295

Również będe myślał o wyjeździe tam i statowaniu w klasie amatorów, oczywistym jest że z treningami by było lepiej i moim zdaniem powinniśmy sie postarać o to żeby chociaż przed pierwszą rundą był trening (polski regulamin mówi o treningu dzień przed) ale jeśli nie będzie to myśle że osoby które serio chcą wystartować i tak wystartują, nic to nie zmieni. Kłótnie o to że Jędrzej jeździł uważam że są niepotrzebne, wiekszość zawodników z MP ma doświadczenie na torach zagranicznych i żaden z nich by nie protestował gdyby to na torze na którym wcześniej jeździł były zawody i by miał przewage. Docieńmy to że ktoś zrobił coś dla polskiego supermoto załatwiając dwie dodatkowe rundy!
Nie wiem o co poszło w kisielinie i przez kogo ale może powinniśmy spróbować jakoś to odkręcic? Ja chętnie pościgam sie tak jak ludzie sie ścigają w innych krajach (nie mówie o ME czy MŚ) wiele państw organizuje rundy na starych lotniskach, na dużym terenie przed jakąś firmą czy marketem. Wiem że w polsce jest problemem to zorganizować bo zawsze komuś nie pasuje ale postarajmy sie dostosować do tego co przyszło, może własnie zagraniczne rundy sprawią że sm bedzie w polsce ciekawsze bo dla bardziej doświadczonych zawodników z mx czy sportów to jest śmieszne że mamy 6 rund na 3 torach i to co roku na tych samych. Najlepiej dla polskiego SM moim zdaniem by było przyłączanie sie do imprez wszelkiego rodzaju jak ten IC :) Wiem że to co pisze to marzenia ściętej głowy ale może przeczyta to ktoś kto podobnie jak ja będzie chciał pomóc w polepszaniu zawodów w polsce i promowania SM :)

Mam nadzieje że nikogo tą wypowiedzią nie uraziłem.
Pozdrawiam
Wiktor

Husqy SMR-R 450

296

karol128 napisał/a:

A jakby zagwarantować, że przy brzydkiej pogodzie tylko asfalt - bo chyba rozchodzi się o ten syf który powstał po deszczu.

Tak bylo dwa lata temu i czesc. Zwodnikow sie postawila ze nie wystartuja jak nie bedzie terenu. Od tamtego czasu nie ma rund w Kisielinie. Czlowiek opiekujacy sie torem ulegl pod presja grona zawodnikow i prawie wylecial z roboty. W UK jak mocno pada to sekcja terenowa jest wylaczona z jazdy. Tak samo na ME i MŚ jak padal deszcz treningi i kwali byly robione bez terenu.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

297

Maniek, może jestem jakiś dziwny ale skoro robimy zmiany w regulaminie to może zróbmy coś takiego w polsce?? Organizatorom to podpasuje i może udało by sie na powrót kisielina? Koszalin w błocie jest mega kiepski z tego co czytałem. Problemy z czyszczeniem torów bedą znacznie mniejsze to może chętniej nas będą przyjmować :) a dla nas to nie problem pośmigać po samym asfalcie, poza przekonaniem że bez terenu to nie sm :)

Husqy SMR-R 450

298

Taki zapis istnieje. Decyzje podejmuje dyrektor zawodow. Ale jak to w polsce buntuja sie uczestnicy i sprzeciwiaja sie organizatorowi.

WWW.HI-OCTANE.PL

#13 Mistrzostwa Polski

299

Guys, I think you seriously overreacting with that practice time, but if you really need more practice, please come day or two earlier and practice all day as much as you won't. The tracks are open and it's not a problem. You can also come on season opening rounds at May, which will be in same tracks and start to prepare for August championship races.
If the Polish riders need a 30 min free training, no problem, lets do it. We are always open for discussions.

300

Rage51 napisał/a:

Guys, I think you seriously overreacting with that practice time, but if you really need more practice, please come day or two earlier and practice all day as much as you won't. The tracks are open and it's not a problem. You can also come on season opening rounds at May, which will be in same tracks and start to prepare for August championship races.
If the Polish riders need a 30 min free training, no problem, lets do it. We are always open for discussions.

Dobra odpowiedzią na temat jest wycinek wypowiedzi Michała:
Panowie ja również zgadzam się z podejściem Crazego i Wuja...
Podczas rozmowy z Mankiem wyraziłem duże zainteresowanie organizacja zawodów poza granicami PL, ale jednocześnie dodałem, że mało prawdopodobne, że pojade - z wiadomy wzgledów...
Nie rozumiem jednego - Wszystkim Nam chodzi o jedno! o promowanie i rozwijanie Polskiego SM..
ale organizacja rund tak daleko w tym pomaga??? chyba nie do końca..
Czy chcemy, aby w Polskim SM liczyli sie Ci którzy mają kase? i czas ? (bez urazy dla nikogo)
Czy chcemy, aby kazdego roku ujawinił sie ktoś kto nie ma za dużo, ale ma we krwi benzynę a w sercu pasję do SM ? :)
Przecież żebym ja jechał na takie 2 rundy to muszę mieć tydzień wolego i trochę kasy. Nie każdy może sobie na coś takiego pozwolić i to nie motywuje!!! Zróbmy podówjną rundę na Łotwie, Podwójną w Koszalinie i jeszcze gdzieś daleko... i wtedy ja odrazu napiszę, że odpadam i bedzie jeden mniej. Chcąc rozwijać ten sport to musimy dążyć do minimalizacji kosztów, aby było coraz więcej chętnych i mega dużo zabawy z tego!!!

https://www.facebook.com/tsunamiagataipiotr?ref=hl
# 86 Wuju - Tsunami SM