1

Temat: Robi się czerwone kolanko po delikatnym remocie za co??pomocy crf 450r

Witam wszystkich mam kolejny problem po delikatnym remoncie mianowicie wymiana łańcuszek rozrządu (mors) 2 zawory proxa tytanowe tłok wertex.
Mój problem polega na tym że kolanko robi sie czerwone i tylko chwilkę chodzi na ssaniu a jest takie czerwone ze szluga bez problemu odpale i widac w dzień gołym okiem że jest czerwone proszę was bardzo o pomoc za co tak jest bo raczej tak nie powinno chyba tak byc a jak dodam gazu do odcinki to potrafi strzelic płomieniem.

Proszę o pomoc z góry bardzo dziękuje.

2 Ostatnio edytowany przez Majster128 (2014-12-26 16:36:30)

Odp: Robi się czerwone kolanko po delikatnym remocie za co??pomocy crf 450r

Za uboga mieszanka.

Wyjaśnienie:
Układ zasilania odpowiadający za wolne obroty (dysza wolnych obrotów, położenie śruby składu mieszanki) daje za ubogą mieszankę (za mało paliwa) z tego powodu występuje spalanie o zbyt dużej temp. Bardzo niebezpieczne.

Wymiany korbowodów, naprawa wałów, wymiarowanie cylindrów, tulejowanie, szlify cylindrów. Remonty i tuning silników, serwis zawieszeń. Prostowanie kolektorów wydechowych. Części i akcesoria. tel. 607198003
WWW.MOTO-KORN.PL

3

Aha a orientujesz sie jak mogę to wyregulowac??żeby było dobrze ??

4 Ostatnio edytowany przez Zabro (2014-12-26 17:09:29)

Zajrzyj do serwisówki na ile ma być odkręcona śruba (taka na dole gaźnika), odkręć tak jak napisane jest w serwisówce, a potem to już obserwacja świecy.

5

nie mogę znaisc ile musi byc obrotów wie ktoś morze ile powinno byc??

6

xxchmuraxx napisał/a:

nie mogę znaisc ile musi byc obrotów wie ktoś morze ile powinno byc??

tego nie wie nikt
gaźnik się reguluje
reguluje a nie ustawia
czyli patrząc jak silnik pracuje, jak schodzi z obrotów, jak się wkręca jaki kolor ma świeca ustawia się ilość obrotów śrubą mieszanki, ustawia się wysokość przepustnicy, iglicę, dyszę główną
w manualu masz podane ustawienia fabryczne dla seryjnego nowego motocykla przy temp. coś koło +20'c
teraz jest 0' i wszystko wymaga skorygowania

po wyjeździe z serwisu twój motocykl widać działa gorzej niż przed
pytanie czy zadajesz te pytanie tak sobie, czy będziesz robił to sam czy oddasz znowu do serwisu?
bo bez sensu jest się tu rozpisywać jeżeli ty nic nie zrobisz a i tak oddasz go z powrotem do mechanika
powodem może być lewe powietrze w gaźniku, nie wyregulowane zawory, do wymiany wydechowe, przestawiony rozrząd, nie wyregulowany gaźnik
ciężko jest powiedzieć co dokładnie nie znając stanu technicznego motocykla i nie wiedząc co było przy nim robione

Husaberg FE 450 E / SM
KTM 380 SMR SOLD
DR-Z400SM   3x3 , FCR39MX , JD , MRD/SSW , MAGURA/BREMBO4P/BRAKING320MM, IMS 2.6  SOLD

7

dzięki za pomoc chciałem to sam zrobic ale widzę że za dużo możliwości i raczej sam nie dam rady
a robione przy nim były wymiana 2 zaworów łańcuszek rozrządu wymieniony tłok ustawianie zaworów.