Temat: Pierwsze moto 250/125
Witam wszystkich bardzo serdecznie, na wstępie chcę powiedzieć że już bardzo dużo poczytałem, na tym jak i na innych forach. Poszukuję maszyny 125 albo 250 jeszcze nie wiem, wiem tylko to że mam prawko kat. A2 więc 250 by było idealne, nie musi mieć prawa rejestracji bo mam trick jak to ominąć ;) Ach ta rodzinka ^^. Ogólnie to jeździłem praktycznie od urodzenia na simsonie (na początku tylko kiere trzymałem) pierwszy upadek na nim i złamaną rękę miałem podczas pierwszej jazdy samemu w wieku 6lat ;D Nieodpowiedzialni rodzice, ale co zrobisz. Tak więc wracając do tematu, co lepiej kupić 125 2t, 250 2t, czy w 4 suw iść ? Ogólnie to kocham zapach 2 suwów po prostu KOCHAM XD. Budżet niestety to maksymalnie 6tysięcy złotych, więc maszyna będzie dość stara, zależy mi też na średnich kosztach eksploatacji tzn mam pracę co 6tygodni dostaję 500-700zł zależy od rzutu (praca w kurniku) tak więc abym nie musiał co 2 miesiące wymieniać tłoku czy korby ;) Bardzo mi zależy na opinii jakiego moto szukać, dokładne marki. Rozglądałem się za yamahami yz 250 ale nie wiem czy moc mnie nie przerośnie, a na wr raczej budżet nie pozwala. Dziękuję za odpowiedzi z góry, Życzę Wesołych Świąt i Szczęsliwego Nowego Roku ;)